5 De zwaar verhakkelde fiets, een schoen en de tas van het 24-jarige slachtoffer liggen onder de vrachtwagen.
Mozkito De zwaar verhakkelde fiets, een schoen en de tas van het 24-jarige slachtoffer liggen onder de vrachtwagen.

Zwaar ongeval én gaslek veroorzaken gigantisch verkeersinfarct in Asse

Een 24-jarig meisje uit Asse is woensdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Weversstraat (N9) met de Boekfos. Ze werd op haar fiets gegrepen door een vrachtwagen. Naar verluidt zou haar toestand intussen stabiel zijn. Samen met een gaslek veroorzaakte het ongeval een verkeersinfarct in Asse.

Het ongeval op het drukke kruispunt gebeurde rond 9.30 uur. De 24-jarige E.D. uit Asse reed op haar fiets op het fietspad langs de steenweg in de richting van het station toen het dramatische ongeval zich afspeelde. Een trucker, een 43-jarige man uit Dilbeek, kwam uit de Boekfos gereden en draaide af richting het station. Bij dat manoeuvre raakte hij met de linkervoorkant en het linkervoorwiel van zijn truck zowel de fiets als het slachtoffer, maar de precieze omstandigheden zijn onduidelijk. Een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse en brachten de twintiger, die in levensgevaar verkeerde, over naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse, waarna ze werd doorgevoerd naar de Aalsterse campus. Naar verluidt stabiliseerde haar toestand na de middag, maar volgens het parket Halle-Vilvoorde verkeerde ze ‘s avonds nog altijd in levensgevaar. Het is dus onduidelijk hoe de toestand van de jonge vrouw evolueerde. De dienst slachtofferbejegening van de lokale politie bracht de familie van het meisje op de hoogte.

5 Onder de vrachtwagen kan je de fiets van het slachtoffer zien liggen. De truck raakte zowel de fiets als het slachtoffer met zijn linkerkant en -wiel.
Mozkito Onder de vrachtwagen kan je de fiets van het slachtoffer zien liggen. De truck raakte zowel de fiets als het slachtoffer met zijn linkerkant en -wiel.

Rijbewijs ingetrokken

Het parket stuurde ook een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval voor verder onderzoek. “De deskundige is van oordeel dat de vrachtwagenchauffeur de fietsster had moeten zien en dus ook voorrang had moeten verlenen”, stelt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De alcoholtest bleek wel negatief te zijn.” 

De deskundige is van oordeel dat de trucker de fietsster had moeten zien en dus voorrang had moeten verlenen. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken, maar de alcoholtest bleek wel negatief te zijn

Gilles Blondeau

De man zelf was zwaar onder de indruk na het ongeval en werd ter plaatse opgevangen door mensen van Snacks Bosteels uit Liedekerke, de firma waarvoor de man reed. Bij dat bedrijf was gisterennamiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

5 De vrachtwagen staat nog op de plek van het ongeval.
Mozkito De vrachtwagen staat nog op de plek van het ongeval.

Gaslek

De drukke steenweg bleef tot 13 uur afgesloten tussen het station van Asse en de Huinegem, waardoor al het verkeer via die laatste weg moest omrijden. Dat bracht een pak verkeershinder met zich mee. Tot overmaat van ramp ontstond er ook nog een gaslek in de Nieuwstraat, waardoor ook die drukke verkeersader onderbroken werd. “Het ging om een ondergronds lek dat spontaan ontstond, zonder dat er werken aan de gang waren”, weet commissaris Fred Scrayen van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). Gezien de buis volledig blootgelegd moest worden, namen de werken heel wat tijd in beslag. “Onze diensten hebben de beschadigde gasbuis moeten ondergraven”, meldt woordvoerder Wim Van der Sichel van Fluvius. “Met behulp van een gasballon hebben we de gasuitstroom kunnen stopzetten.” Rond 16.30 uur was het gaslek gedicht. De Nieuwstraat zelf kon rond 18 uur opnieuw vrijgegeven worden.

5 Tot overmaat van ramp ontstond er ook nog een gaslek in de Nieuwstraat, waardoor ook die drukke verkeersader onderbroken werd.
Mozkito Tot overmaat van ramp ontstond er ook nog een gaslek in de Nieuwstraat, waardoor ook die drukke verkeersader onderbroken werd.
5 De vrachtwagenchauffeur had volgens een deskundige de fiesster moeten zien en dus ook voorrang moeten verlenen.
Mozkito De vrachtwagenchauffeur had volgens een deskundige de fiesster moeten zien en dus ook voorrang moeten verlenen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer