Een archiefbeeld van de kerk van Boekhoute.
JVK Een archiefbeeld van de kerk van Boekhoute.

Wachten op verbouwing kerk Boekhoute tot kinderopvang

In Eeklo wordt de Sint-Jozefkerk volop verbouwd tot kinderopvang, maar in Boekhoute bij Assenede blijft het wachten op die werken.

In het budget 2019 van de gemeente Assenede staat opnieuw 250.000 euro ingeschreven voor de herbestemming van de kerk van Boekhoute. Bedoeling is dat in het kerkgebouw onder andere een kinderopvang komt. Er zou ook ruimte blijven voor tentoonstellingen en occasionele kerkdiensten.

“We wachten op de gunning van een studiebureau die de plannen voor de verbouwing van de kerk kan opmaken”, zegt schepen Servaas Van Eynde (SamenPlus). “Dit jaar zal er op het terrein dus zeker niets gebeuren. We spelen al langer met het idee om in de kerk een soort glazen box te maken, dat dan de kinderopvang kan worden. Maar het kan natuurlijk zijn dat het studiebureau met totaal andere plannen voor de dag komt. Het is zeker onze bedoeling om dat dossier in de loop van deze legislatuur uit te voeren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer