Deze wegwijzer was verdwenen, maar is teruggevonden.
Repro Toon Verheijen Deze wegwijzer was verdwenen, maar is teruggevonden.

Antieke wegwijzer is weer terecht (en krijgt andere plaats in Baarle-centrum)

De wegwijzer uit 1997 die eerder deze week spoorloos leek te zijn verdwenen, is weer terecht. Het bleek te gaan om een misverstand bij de aannemer. De wegwijzer komt eerstdaags terug naar het centrum van Baarle.

De gemeente Baarle-Nassau verspreidde enkele dagen geleden een oproep omdat de oude wegwijzer aan de Singel verdwenen bleek te zijn. Gestolen of een grap? Niemand leek er iets van te weten. 

“Maar ondertussen heeft een Brabantse aannemer ons gecontacteerd”, zegt communicatieadviseur Jeroen Leemans. “Hij had via de media de oproep van de gemeente gehoord en meldde dat hij de wegwijzer had weggehaald. Dat gebeurde in opdracht van een aannemer die ook voor de provincie werkt. De opdracht was de bewegwijzering van Baarle naar Breda aan te passen en via Alphen te laten lopen. Daarmee gaf de antieke ANWB-wegwijzer op de Singel de verkeerde richting aan. En dus verwijderde de aannemer de wegwijzer langs de provinciale weg, niet wetende dat die van de gemeente is. De aannemer geeft de wegwijzer binnenkort terug.”

Nieuwe plek

Maar de wegwijzer uit 1997 zal wel een andere plaats krijgen. “Deze zomer opent de provinciale randweg Baarle. Doorgaand verkeer gaat dan langs Baarle en niet meer door het centrum. Met de provincie had de gemeente al afgesproken dat na de opening van de randweg de bewegwijzering voor doorgaand verkeer uit het centrum zou verdwijnen. Daarom keert de wegwijzer niet terug op zijn oude plek. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plek.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer