2 Dj Da Rick maakte al internationale furore.
RV Dj Da Rick maakte al internationale furore.

DJ Da Rick en DJ Bass leren kinderen knepen van het vak met gratis optreden en workshop in tuin CC

Twee bekende dj’s geven binnenkort een ‘masterclass dj’ in de tuin van het cultureel centrum Baarle. Het optreden kadert in het project Lokale Helden van Poppunt om plaatselijk muzikaal talent in de kijker te zetten. Vorig jaar trad Cesar Zuiderwijk op van Golden Earring.

Het project Lokale Helden van Poppunt heeft als doel om lokaal muzikaal talent eens in de kijker te zetten. Nadat vorig jaar al Cesar Zuiderwijk in Baarle neerstreek voor een drumsessie, is het dit jaar de beurt aan de dj’s Da Rick (Flor Theeuwes) en dj Bass (Bas Van Tilburg). Beiden wonen in Baarle-Hertog en geven op 26 april een masterclass ‘dj-spelen’ in de tuin van het cultureel centrum.

Beide dj’s wonen in Baarle en zijn internationaal bekend. Da Rick was in de jaren 90 en 2000 samen met Da Boy Tommy verantwoordelijk voor meer dan vijftien Belgische Ultratop 20-hits (Halloween #1, Candyman #1, Attention #12, Bill & Monica #9 en Let’s Get Ready to Rumble #9). Samen met zijn neef dj Bass, ook bekend als dj The Rebel, richtte hij D.H.T. op. In 2005 had D.H.T. een hitsingle met hun coverversie van Roxettes “Listen to your heart”. Met zangeres Edmee brak de danceformatie alle records : nummer 8 in de USA Billboard Hot 100 en Top 10 over heel de wereld.

Lokale Omroep Baarle

Op vrijdagnamiddag 26 april van 17 tot 19 uur zullen Da Rick en dj Bass kinderen en jongeren met veel of een beetje ervaring de kneepjes van het vak leren of extra bijbrengen. Uiteraard spelen ze zelf enkele dj-sets. Alles wordt geprojecteerd op een groot scherm zodat iedereen tot in detail kan volgen hoe er gewerkt wordt, aan welke knopjes gedraaid wordt en hoe de sfeer er wordt ingehouden. De hele masterclass kan je beluisteren in een speciale editie van Teenage Radio op Lokale Omroep Baarle. Op maandag 15 april zijn de dj’s al te gast bij Teenage Radio.

2 DJ Bass is ook van de partij.
RV DJ Bass is ook van de partij.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer