De kinderen leefden hard mee met kater Harry uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’.
Ton Wiggenraad De kinderen leefden hard mee met kater Harry uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’.

Kinderen zoeken mee naar vlinder Vera

De Voorleesdagen in de bibliotheek van Baarle waren een succes. Het centrale verhaal was ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Dat is verkozen tot prentenboek van het jaar. 

Kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot de vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel, maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug? 

“We waren enorm blij met de opkomst van de activiteit. We mochten 70 kinderen ontvangen, samen met hun ouders(s) of begeleiders”, zegt bibliothecaris Cindy Mergits. “Er werd interactief voorgelezen, er werden gedichten voorgelezen, er was een speurtocht in de bibliotheek, de kindjes konden zelf een Harry knutselen en ze werden mooi geschminkt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer