(V.l.n.r.) Katrien Ryserhove, Lieve Cornelis die Elisa De Zutter speelt, Regisseur Ingrid De Vos en hoofdrolspeelster Katrijn Govaert.
Foto Proot (V.l.n.r.) Katrien Ryserhove, Lieve Cornelis die Elisa De Zutter speelt, Regisseur Ingrid De Vos en hoofdrolspeelster Katrijn Govaert.

'Zaak: De Zutter' strikt topcast

GENSTE ACTRICE KATRIJN GOVAERT VERTOLKT HOOFDROL IN FILM

Actrice Ingrid De Vos, bekend van films als Brussels by Night en De Behandeling, zal samen met Emmanuel De Coster 'Zaak : De Zutter' regisseren. De Gentse actrice Katrijn Govaert krijgt de hoofdrol in de film en vertolkt Julienne, de zus van de vermoorde Hector De Zutter.

Actrice Ingrid De Vos zal samen met Emmanuel De Coster 'Zaak : De Zutter' regisseren. De film zal de vierde Beernemse moord, namelijk de moord op Hector De Zutter, waarheidsgetrouw belichten. "Ingrid geeft richtlijnen aan de acteurs en Emmanuel zal zich als beeldregisseur ontfermen over de camerastandpunten", vertelt producer en scenariste Katrien Ryserhove. "Het is Emmanuel zijn grote droom om een film te regisseren. In het verleden was hij al vaak aan de slag als opnameleider, maar hij is opgeleid als regisseur."


De jonge actrice Katrijn Govaert vertolkt de sleutelrol in de film en kruipt in de huid van Julienne De Zutter, de zus van de vermoorde Hector. "Katrijn is een actrice met vooral ervaring uit de theaterwereld. Het wordt haar eerste film, maar de camera is echt verliefd op haar", zegt Katrien.


"Katrijn is het beste uit de audities gekomen", vult ex-schepen Mie Debruyne, die deel uitmaakt van de vzw Kwestigen Nacht, aan. "Ze legde een goeie screentest af en heeft de juiste uitstraling voor de hoofdrol. Ze zet perfect neer wat voor sterke dame Julienne De Zutter was." Andere opvallende namen in de cast zijn Bert Vannieuwenhuyse, Tim David en Kurt Defrancq. Vannieuwenhuyse die rollen vertolkte in Familie, De Kotmadam en Spoed wordt Gusten De Zutter, de broer van het slachtoffer. Tim David die eerder te zien was in De Kavijaks en Flikken zal Oscar Devos neerzetten, de schoonbroer van de veldwachter van Beernem. Kurt Defrancq draaide jarenlang mee in de soap Thuis en vertolkt straks een onderzoeksrechter. Zoals eerder bekend zet Bob De Moor Victor De Lille neer, eigenaar van het weekblad ' 't Getrouwe Maldeghem '.

Schepenhuys

Vanaf vandaag loopt in het Schepenhuys op de markt in Oedelem een tentoonstelling rond het filmproject. "Het is een tentoonstelling met foto's van de belangrijkste spelers en de vertolkers van enkele nevenrollen", zegt Mie Debruyne. "De acteurs zijn gefotografeerd in de kledij van hun personage. Bij elke foto wordt wat uitleg gegeven over de acteur in kwestie en de rol die hij of zij zal vertolken. In het Schepenhuys zijn ook attributen te zien die gebruikt worden in de film." In november wordt de feestavond van de verdwijning van Hector De Zutter ingeblikt. Daarna zijn 40 draaidagen voorzien in het voorjaar van 2015. "We willen in première gaan op 7 november 2015, de nacht van de verdwijning in 1926", besluit Mie. De expo in het Schepenhuys loopt tot en met 3 juni en is elke dag gratis toegankelijk van 10 tot 18.30 uur.

Lees meer