60 appartementen op komst in huidige gemeentehuis

Als eind 2019 het nieuw dienstencentrum de deuren opent in het Hovenpark, betekent dat dat tal van andere sites een nieuwe invulling moeten krijgen. De gemeente telt momenteel 57 gebouwen in eigendom.

De site van het huidige gemeentehuis zat mee in de 'deal' met bouwonderneming Van Roey. Het gemeentehuis, het vroegere moederhuis van Beerse, blijft behouden. De vroegere materniteit wordt omgevormd tot een zestigtal appartementen. Er komt ook nog een nieuwbouw. Op de locatie waar nu de bibliotheek staat, komt eveneens een nieuw woonproject, met een veertig woongelegenheden. Dat krijgt een groen binnengebied met een centrale tuin.

Sociale woningen

Voor de gebouwen van het Sociaal Huis zal de gemeente na de verhuis in 2019 een huurder zoeken. De site van het Jan Vaertenmuseum in de Peerdekensstraat zal verkocht worden, net als de locatie van Kinderopvang Bereboot in de Brugstraat. De politiepost in de Gasthuisstraat wordt verkocht aan de bouwmaatschappij De Noorderkempen. Daar komen dus sociale woningen. (VTT)

Lees meer