2 De plaats van het ongeval, met rechts de betrokken Volkswagen.
Vertommen De plaats van het ongeval, met rechts de betrokken Volkswagen.

Marktkramer (32) sterft op motor

BETROKKEN AUTOMOBILIST LEGT POSITIEVE ADEMTEST AF

Een 32-jarige motorrijder uit Begijnendijk is gisteravond om het leven gekomen toen hij tegen een auto botste die links wilde afslaan op de Baalsebaan in Tremelo. De motard kwam uit de tegengestelde richting en was op slag dood. Het rijbewijs van de 33-jarige autobestuurder uit Tremelo werd voor 15 dagen ingetrokken na een positieve ademtest.

De 32-jarige Sam Verduyckt reed gisteravond omstreeks 17.30 uur met zijn motor op de Baalsebaan van Tremelo richting Betekom. Een auto die op dat moment wou afslaan naar de Van Espenstraat zag de motorrijder niet aankomen. De motard reed in op de rechtervoorzijde van de Volkswagen en was op slag dood. "Het was gewoon een doffe slag", vertelt cafébaas Theo De Wit (67). Hij was als een van de eersten bij het slachtoffer. "Ik heb zelf nog de pols genomen, maar het had geen zin meer, zo vertelde een verpleegster die in de buurt was. De stukken lagen verspreid over de baan. Er was ook geen remspoor, niks. Veel motards rijden hier trouwens te snel. Met een snelheid van 140, dat is hier niet ongewoon", aldus de cafébaas. Een andere getuige kruiste de motorrijder nog, maar zag het toen al niet goed komen. "Hij kwam met hoge snelheid aan", vertelt de 41-jarige Peter uit Baal. "Ik volgde hem in mijn spiegel en zag het ongeval gebeuren. Waarschijnlijk zag de autobestuurder hem ook door de zon niet komen. De motorrijder droeg een korte broek en had ook geen aangepast schoeisel aan", weet Peter. De Baalsebaan werd gisteravond enige tijd afgesloten voor het verkeer. Er kwamen een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse. De 33-jarige autobestuurder uit Tremelo legde een positieve ademtest af. "Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken", zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. "Maar voor de precieze omstandigheden van het ongeval is het nog te vroeg."

2 Slachtoffer Sam Verduyckt.
Vertommen Slachtoffer Sam Verduyckt.

Derde verlies voor familie

Het slachtoffer is de 32-jarige Sam Verduyckt uit Begijnendijk. De dertiger komt uit een marktkramersfamilie en verkocht zelf tafelbekleding op markten in onder andere Begijnendijk, Hasselt en Willebroek. Het is al het derde verlies voor de familie dit jaar. Eerder verloor Sam nog zijn grootvader en tante. Zijn oom is de voormalige burgemeester van Begijnendijk Roger Verduyckt. "We zijn allemaal heel aangedaan en zwaar aangeslagen, maar ongevallen gebeuren nu eenmaal", vertelt huidig burgemeester Willy Michiels van Begijnendijk. "Ik kende Sam als een joviaal persoon. Altijd goedgezind en graag gezien", vertelt Michiels. "Een hardwerkende marktkramer, een enthousiast man en iemand met een gouden hart", omschrijven naaste kennissen hem. Sam stond op het punt te verhuizen naar Baal, waar hij een huis aan het bouwen was. Hij laat een broer en zijn ouders na.

Lees meer