De Chiromeisjes hielden afgelopen weekend café om geld in te zamelen voor nieuwe gebouwen.
Foto GDR De Chiromeisjes hielden afgelopen weekend café om geld in te zamelen voor nieuwe gebouwen.

"50 jaar, daar hoort nieuwe infrastructuur bij"

CHIROMEISJES ZAMELEN GELD IN MET 'CAFÉ LUTGARD'

De Chiromeisjes van Sint-Lutgardis Overmere houden volgende maand een feestweekend voor hun vijftigste verjaardag. Met hun 'Café Lutgard' afgelopen weekend zamelden ze geld in om hun gebouwen op te frissen. "Onze vijftigste verjaardag vieren we niet alleen met vernieuwde infrastructuur, maar ook met een stijgend aantal leden."

Café Lutgard aan de Overmeerse kermis bracht gisteren heel wat Chiroliefhebbers samen voor een drankje en een gezellig samenzijn. "Met ons café willen we zoveel mogelijk geld inzamelen om de nodige werken aan onze gebouwen in de Kloosterlandstraat verder uit te voeren. Vijftig jaar geleden, toen onze vereniging ontstond, waren de huidige gebouwen nog schoolgebouwen. Door de jaren heen werden er al een aantal aanpassingswerken uitgevoerd. Zo werden er twee jaar geleden nog nieuwe bergruimtes gebouwd, maar er is nog werk aan de winkel", zegt groepsleidster Eva Aelbrecht (22).

Sanitair blok

"Onze nieuwe verwarming moet tegen de winter klaar zijn. Nadien staat nog de afbraak van een binnenmuur op het programma zodat we een groter lokaal hebben. En binnen een tweetal jaar willen we graag een sanitaire blok hebben met douches en een toilet voor andersvaliden. Als die er staan, kunnen we onze lokalen verhuren om er kampen te organiseren zodat we een bron van inkomsten hebben."


De Chiromeisjes zijn vandaag met twaalf leidsters en een ledenaantal dat schommelt tussen de negentig en de honderd. "De voorbije jaren steeg dat ledenaantal alleen maar en dat geeft ons een extra motivatie om door te gaan. Gelukkig kunnen we rekenen op een batterij vrijwillige volwassenen. Zij hielpen ons met de opstart van een vzw en ze komen ook helpen als we hen nodig hebben. Bovendien is onze leidingsploeg een hechte vriendenkring en dat maakt het een stuk makkelijker om samen te werken."

Hechte groep

De Chiro heeft vandaag vooral een grote groep jonge leden. "Oudere leden en gemotiveerde leidsters zijn de komende jaren zeker nog welkom om zich aan te sluiten. Waarom je dat zou moeten doen? Je werkt samen met meisjes van verschillende leeftijden maar toch staan we er steeds als één hechte groep."


Tijdens het weekend van 22 tot 24 september organiseren de Chiromeisjes een feest voor hun vijftigste verjaardag. Dat vindt plaats in de lokalen in de Kloosterlandstraat 8. Vrijdagavond is er een receptie voor iedereen die ooit wat betekende in vijftig jaar Chiromeisjes Overmere, zoals leiding, kookploegen, mensen van de gebouwenwerkgroep en chauffeurs. Zaterdag wordt een nostalgische dag met een expo van foto's uit de oude doos, Chiro-uniformen uit de tijd van toen en optredens van de verschillende leeftijdsgroepen op verschillende locaties in de gebouwen. "Zaterdag zijn er ook eetkraampjes en 's avonds staat er alvast een feestje op het programma", zegt Eva. "Zondag sluiten we af met een openluchtmis waarop ook de proost van vijftig jaar geleden aanwezig zal zijn."


Info: www.chiromeisjesovermere.be

Lees meer