De Sperwer heeft het punt toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.
RV De Sperwer heeft het punt toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Fietspoetsproject van de Sperwer nu ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Vzw de Sperwer en de gemeente Berlare hebben het gezamenlijk fietspoetspunt aan de Donklaan rolstoeltoegankelijk gemaakt. Nu kan iedereen er terecht om zijn fiets te laten poetsen.

Sinds eind 2010 zit vzw de Sperwer in het gebouw van de gemeente aan de Donklaan. Chris, een van de medewerkers van de Sperwer met een beperking wou zijn droom verwezenlijken en fietsen poetsen. Daarom werd in 2018 beslist om de benedenverdieping volledig aan te passen en het dus toegankelijk te maken voor de rolstoelgebruikers. Chris gebruikt het project dus heel veel.

Naast het weghalen van de drempels werd ook een antennepunt opgestart door de Sperwer. Mensen met een beperking kunnen vanaf nu ook op de Donklaan terecht om begeleiding te krijgen bij het zelfstandig wonen of samenwonen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer