De actievoerders schreven de 400 handtekeningen over op een zeil waarmee vervolgens de bedreigde hoeve symbolisch werd ingepakt.
Foto PKM De actievoerders schreven de 400 handtekeningen over op een zeil waarmee vervolgens de bedreigde hoeve symbolisch werd ingepakt.

'Boomhuthoeve' ingepakt met petitie

Leden van het actiecomité De Derde Generatie en de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder hebben gisteren de met sloop bedreigde boerderij in de Hertog Prosperstraat in Prosperpolder symbolisch ingepakt met een petitie. Het Hooghuis in Doel verhuist binnenkort naar Prosperpolder en zal daar steen voor steen heropgebouwd worden. Een aannemer is in opdracht van de vzw Casueele begonnen met de sloop van een boerderij in de Hertog Prosperstraat om plaats te maken. De boomhuthoeve was decor voor de populaire serie 'Den Elfde van den Elfde'. De twee actiecomités zijn met een petitie gestart om de boerderij alsnog te redden en zamelden 400 handtekeningen in. Die handtekeningen werden gisteren tegen de hoeve gespijkerd. "Eerder symbolisch want de sloop is wellicht voor de komende week", beseft Gerlinde Bressinck van de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder. "We zijn in snelheid gepakt. Pas vorige maand was er een grondenruil tussen de vzw Casueele en de Vlaamse Landmaatschappij. We hadden echter niet gedacht men zou snel zou handelen aangezien Doel door het arrest van de Raad van State weer woongebied is." (PKM)

Lees meer