Burgemeester Marc Van de Vijver en schepen Katrien Claus leggen de eerste steen van de nieuwe topsporthal.
Foto Joris Vergauwen Burgemeester Marc Van de Vijver en schepen Katrien Claus leggen de eerste steen van de nieuwe topsporthal.

Bouw topsporthal eindelijk van start

OFFICIËLE EERSTE STEEN VOOR SPORTACCOMMODATIE GELEGD

De eerste steen voor de bouw van de nieuwe topsporthal van Beveren is gisteren gelegd. De werken lagen meer dan een jaar stil, maar nu kan het prestigieuze project eindelijk worden hervat. De sporthal wordt de thuisbasis van Asterix AVO Beveren, maar zal voor nog veel meer sportclubs én -evenementen dienst doen.

Twee maanden geleden haalde volleybalclub Asterix AVO nog opgelucht adem, want de werf voor de bouw van de nieuwe topsporthal kon opnieuw worden opgestart. De werken lagen bijna een jaar stil nadat de Europese volleybalbond onverwacht de richtlijnen had veranderd, waardoor de sporthal plots 500 zitplaatsen te kort kwam. Wie op het hoogste niveau wil meedraaien, moet 1.500 zitplaatsen kunnen aanbieden en het ontwerp voorzag 'slechts' 1.000 plaatsen. De architect stuurde het ontwerp bij, maar het prijskaartje steeg hierdoor wel van 4,1 naar 5,2 miljoen euro. Om 500 extra toeschouwers te kunnen ontvangen, moet de sporthal namelijk 7,5 meter langer worden gemaakt. Uiteindelijk betekent het voor de gemeente een meerprijs van 1.151.178 euro. Maar daarmee krijgt Asterix AVO straks wel een perfecte thuisbasis waar de succesvolle volleybalclub ook zeker al haar Champions League-wedstrijden kan afwerken. Zonder onverwachte omstandigheden moet deze nieuwe sportinfrastructuur op 1 maart 2018 gebruiksklaar zijn.

Evenementen

In de nieuwe topsporthal in de sportzone van Beveren zal echter niet alleen volleybal te zien zijn. "Door de karakteristieken van deze sporthal creëren we heel wat sportieve mogelijkheden", zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). "De nieuwe sporthal heeft een hoogte van elf meter. Het zorgt ervoor dat er heel wat sporten mogelijk zijn: volleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, korfbal, handbal,... De zaal telt ook 1.500 zitplaatsen. Daardoor zal de sporthal ook uitermate geschikt zijn voor grote evenementen en kampioenschappen. Denk maar aan judo- en gynamstiekkampioenschappen of dansvoorstelling. Ook Contact Karate Beveren heeft al een internationaal kickbokskampioenschap. Beveren is een echte sportgemeente. De ledenaantallen zitten overal in stijgende lijn. Met die groei ontstaat er ook nood aan extra sportinfrastructuur. En daarmee zetten we met deze topsporthal een grote stap vooruit."

Scholen

Schepen voor Sport Katrien Claus (CD&V) ziet ook kansen voor scholen. "Ook de scholen groeien en hebben nood aan extra ruimte. Deze accommodatie zal dus niet alleen ruimte bieden voor topsport. Ook de meer recreatieve sporter zal hier terecht kunnen, via de verschillende Beverse sportclubs die hier een prachtige ruimte vinden én via de scholen die hier de wekelijkse uurtjes lichamelijke opvoeding kunnen afwerken."

Lees meer