Coach krijgt celstraf na stiekem filmen in kleedkamer

Een gewezen hulptrainer van Contact Karate Beveren is gisteren veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel omdat hij een camera had verborgen in de meisjeskleedkamer. Robert V.A. (55) wou weten of een van de meisjes een piercing had, iets wat verboden is in het kickboxing. De man werd betrapt en meteen aan de deur gezet bij de club.

De feiten dateren van eind 2013 en begin 2014 en vonden plaats in de gemeentelijke sporthal van Beveren, waar Contact Karate Beveren traint. V.A. was er hulptrainer. De man had er niet beter op gevonden dan een cameraatje te verbergen in een handdoek en die in de dameskleedkamer van de sporthal omhoog te hangen. Zo werden de meisjes van de club gefilmd terwijl ze zich omkleden. De zaak kwam aan het licht toen de handdoek per toeval door iemand meegenomen werd naar huis om te wassen. Daarbij werd de camera ontdekt. Het filmpje ervan werd bekeken en daarop was V.A. zelf te zien terwijl hij de handdoek omhoog hing. Op die manier werd de dader snel ontmaskerd. Zelf had hij een verklaring voor zijn gedrag. "Ik had het gerucht opgevangen dat een van de meisjes een piercing had en wilde aan de hand van camerabeelden daarover bevestiging", legde hij uit. De man werd aanvankelijk gedagvaard voor aanranding van de eerbaarheid, maar de rechter herkwalificeerde dit naar inbreuk op de privacy. Hij kreeg hiervoor acht maanden cel met uitstel en 1.200 euro boete met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.

Aan de deur gezet

Bij Contact Karate is V.A. niet meer welkom. Hij werd meteen aan de deur gezet toen de feiten aan het licht kwamen. "We begrijpen niet wat hem bezield heeft", zegt bestuurslid Guido Gillis. "Hij was al jaren actief bij de club en deed er alles voor. Robert heeft meteen zijn spijt betuigd, maar voor zijn daden is er geen excuus. Piercings zijn verboden bij kickbox omdat het om een gevechtssport gaat, maar controle hierop doe je natuurlijk niet met een verborgen camera. Het was blijkbaar een minuscuul apparaat dat in de handdoek was genaaid want het werd pas ontdekt na het wassen. Eén vader heeft zich burgerlijke partij gesteld. Gelukkig heeft geen van de meisjes omwille van dit incident de club verlaten", besluit bestuurslid Guido Gillis van Conctact Karate. (DND/PKM)

Lees meer