Commissie buigt zich over mobiliteitsproblemen

De gemeenteraad van Beveren heeft beslist een commissie samen te roepen die zich gaat buigen over de huidige mobiliteitsproblemen in de regio. Onafhankelijk raadslid Bruno Stevenheydens bracht het punt op de agenda nadat verschillende bedrijven in de Waaslandhaven recent mensen zagen vertrekken omwille van de mobiliteitsproblemen. In één van de bedrijven zijn er op een totaal van 125 werknemers, 19 vertrokken omwille van het fileprobleem. Eén van de punten die aan bod kwam was het ontbreken van een overzetdienst voor werknemers die met de fiets komen. Binnen anderhalf jaar zou de steiger in fort Liefkenshoek klaar zijn maar Stevenheydens pleit ervoor om intussen de bestaande steiger in Doel te gebruiken voor een overzetdienst.


Volgens burgemeester Marc Van de Vijver moet de waterbus op termijn voor soelaas zorgen. Hij maakt zich echter meer zorgen over de werken aan de Oosterweelverbinding. "De eerste werf start begin volgend jaar maar ik heb de indruk dat men het verkeer zijn weg zal laten zoeken met alle gevolgen vandien voor onze regio. Men zal alternatieven zoeken terwijl die er niet zijn."


Ook Stevenheydens vreest dat het Waasland op een catastrofe afstevent. "En wie voor de fiets kiest, komt bedrogen uit want de fietsliften aan de Scheldetunnels zijn meer defect dan in werking." Luc Maes (Open Vld) sluit zich hierbij aan en vindt dat er beter werk wordt gemaakt van een fietsbrug over de Schelde. (PKM)

Lees meer