16 partners gaan het engagement aan om de toeristische troeven van de haven meer in de verf te zetten.
Kristof Pieters 16 partners gaan het engagement aan om de toeristische troeven van de haven meer in de verf te zetten.

Gemeente ondertekent Charter Havenland

Als laatste partner heeft ook de gemeente Beveren het Charter Havenland ondertekend, maar daar ging wel heel wat discussie in de gemeenteraad aan vooraf.

In totaal gaan zestien partners tot 2020 een engagement aan om meer verbondenheid te creëren tussen de haven en de omgeving. Het gaat vooral om het toeristisch potentieel van de haven waarbij er geïnvesteerd wordt in onthaalpunten, watervervoer, verbindende fietsroutes, enz. Tegen volgend schooljaar willen men ook Havenklassen kunnen aanbieden. De oppositie binnen de gemeenteraad van Beveren vindt dit positief, maar betreurt dat het dorp Doel wordt doodgezwegen.


"Terwijl dit toch wel de belangrijkste toeristische trekpleister is in de haven", vindt onafhankelijk raadslid Bruno Stevenheydens. "Dit zal nog jaren zo blijven want er komt pas een beslissing over de havenuitbreiding na de verkiezingen." Volgens schepen Boudewijn Vlegels (N-VA) is Beveren echter al goed bedeeld met een onthaalpunt in de Prosperhoeve in Prosperpolder, de infokeet van het overstromingsgebied en het onthaalpunt in Fort Liefkenshoek. "We kunnen Doel misschien wel als een soort 'attractie' zien, maar gezien de ongewisse toekomst gaat men er geen geld in investeren", vermoedt Vlegels. (PKM)

Lees meer