Algemeen directeur Boris Verbeke en Peter Van de Putte van de Maatschappij Linkerscheldeoever mochten samen de eerste spadesteek zetten.
Foto Pieters Algemeen directeur Boris Verbeke en Peter Van de Putte van de Maatschappij Linkerscheldeoever mochten samen de eerste spadesteek zetten.

Global Container Services breidt fors uit

In Doel is het startschot gegeven van de uitbreiding van Global Container Services (GCS), het depot voor lege containers van DP World aan het Deurganckdok. De uitbreiding is nodig om de grote stijging in het aantal behandelde containers op te vangen. GCS investeert 2,5 miljoen euro. De eerste spadesteek gebeurde door algemeen directeur Boris Verbeke en Peter van de Putte, directeur van de Maatschappij Linkerscheldeoever. GCS biedt een brede waaier aan diensten zoals opslag, onderhoud en herstelling van containers.


Op dit moment zijn er zo'n 10.000 bewegingen per maand. Door het toegenomen volume is er echter ook een stijging van de wachttijden voor vrachtwagens om een lege container op te halen of af te zetten. Daarom wordt er nu fors geïnvesteerd. De totale oppervlakte van GCS, die nu 90.000 m² bedraagt, zal toenemen met 60.000 m². Er gaat ook geautomatiseerd worden.


Momenteel gebeurt de registratie van elke truck volledig manueel. Tegen eind april zal reeds 50% van de behandeling automatisch verlopen. Tegen het einde van de zomer moeten de werken afgerond zijn. (PKM)

Lees meer