Ingeborg De Meulemeester, Filip Kegels, Inge Brocken en Boudewijn Vlegels worden schepenen voor N-VA
Kristof Pieters Ingeborg De Meulemeester, Filip Kegels, Inge Brocken en Boudewijn Vlegels worden schepenen voor N-VA

N-VA verdeelt mandaten: Inge Brocken nieuw in college

N-VA heeft de haar toegewezen mandaten verdeeld. De meest opvallende naam is die van nieuwkomer Inge Brocken. Ze start op 1 januari als schepen en dat voor een periode van drie jaar.

N-VA en CD&V bereikten vorige week maandag een akkoord om de komende zes jaar de gemeente samen verder te blijven besturen. N-VA mocht drie schepenen leveren en een vierde zitje moest gedeeld worden met CD&V. Daarnaast mag de partij ook de voorzitters van de afvalintercommunale Ibogem en de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) benoemen. “Afgelopen week zijn er binnen de partij de onderhandelingen opgestart om zo snel mogelijk duidelijkheid te brengen over wie deze mandaten gaat invullen de komende jaren”, zegt lijsttrekker Filip Kegels. “We moeten het met een half schepenmandaat minder doen en dus was het geen makkelijke opdracht.”

Het afdelingsbestuur van N-VA Beveren heeft de knoop maandagavond doorgehakt. Uittredende schepenen Filip Kegels, Boudewijn Vlegels en Ingeborg De Meulemeester krijgen een mandaat voor zes jaar. De halve schepenzetel van drie jaar gaat naar nieuwkomer en lijstduwer Inge Brocken. Zij is volledig nieuw in de politiek en behaalde een mooie score die nu beloond wordt. Brocken is zaakvoerder van de kledingzaak Derousseaux Grande. De verdeling van de departementen zal pas later bekendgemaakt worden wanneer daar een akkoord over is.

Boudewijn Vlegels wordt opnieuw voorzitter van de Maatschappij Linkerscheldeoever. Voor de afvalintercommunale Ibogem zal uittredend voorzitter Roger Heirwegh nog één jaar de taak op zich nemen, waarna dit doorschuift naar Jens De Wael die dit mandaat dan vijf jaar verder zal invullen. De Wael is nu nog voorzitter van de gemeenteraad, maar die functie gaat naar coalitiepartner CD&V.

“We gaan ons nu concentreren en voorbereiden op de onderhandelingen van het nieuwe bestuursakkoord en de meerjarenplanning”, zegt Kegels nog.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer