Elfriede De Puysseleyr en schepen Dominique Tielens stelden de nieuwe toeristische gids voor in het Fort Liefkenshoek.
Foto PKM Elfriede De Puysseleyr en schepen Dominique Tielens stelden de nieuwe toeristische gids voor in het Fort Liefkenshoek.

Nieuwe toeristische gids zet troeven in de verf

De dienst Toerisme van Beveren heeft een nieuwe pocketgids samengesteld die iedereen uitnodigt om Beveren echt te beleven. De gids bundelt enkele bezienswaardigheden, streekproducten en anekdotes.

"Toeristen willen niet weten in welk jaar het Fort Liefkenshoek werd gebouwd, maar wel wat er te beleven valt", vertelt schepen Dominique Tielens.


"We hadden wel een toeristische gids, maar die was erg klassiek. Het ontbrak ons aan een pocketgids die bezoekers overtuigt om een bezoek te brengen aan de grootste gemeente van Vlaanderen. Daarom is er niet gekozen voor een gedetailleerde opsomming van alle bezienswaardigheden, maar bundelen we een aantal hoogtepunten en verrassende en interessante plekjes die een bezoek zeker waard zijn. Daar zijn ook minder voor de hand liggende plaatsen bij, zoals de radartoren waarop men een prachtig uitzicht heeft over de Schelde of het rariteitenkabinet van het PolderMAS."

Vele troeven

De gids 'Beveren echt Beleven' zet vooral de vele troeven van Beveren in de kijker zoals de vele forten en kastelen, de haven en de polders, de uitgestrekte velden en het gezellige en bedrijvige centrum. "De hippe gids is geen alfabetische rangschikking, maar wel opgebouwd rond de vier natuurelementen lucht, water, vuur en aarde die allemaal in Beveren te vinden zijn", zegt Elfriede De Puysseleyr van de toeristische dienst. "Verder zijn er ook een aantal anekdotes opgenomen en besteden we aandacht aan streekproducten zoals boullie met mosterdsaus."


Dé trekpleister voor toeristen is het Fort Liefkenshoek dat is omgebouwd tot bezoekerscentrum en vorig jaar 17.000 mensen lokte, een stijging van 4.000. In 2018 start de bouw van een nieuwe horecapunt in het fort en komt er een nieuwe aanlegsteiger voor de veerboot naar Lillo en de Waterbus naar Antwerpen. (PKM)

Lees meer