Voorzitter Boudewijn Vlegels en burgemeester Marc Van de Vijver mochten bij de opening een koi uitzetten.
Foto Pieters Voorzitter Boudewijn Vlegels en burgemeester Marc Van de Vijver mochten bij de opening een koi uitzetten.

Nieuwe vergaderinfrastructuur voor MLSO

De Maatschappij Linkerscheldeoever heeft een nieuwe vleugel in gebruik genomen bij haar bestaande kantoor in de gerenoveerde pastorij. Het gaat om een investering van 1,5 miljoen euro.

Verzonken onder het maaiveld bevinden zich een aantal kantoren en op de bovenverdieping is een ultramoderne vergaderzaal ingericht. "Die zal niet alleen dienst doen voor vergaderingen van onze eigen raad van bestuur, maar is ook geknipt om groepen te ontvangen en hen iets meer te vertellen over de groei van de Waaslandhaven", zegt directeur Peter Van de Putte. De uitbreiding was nodig, want er was al een tijdje een gebrek aan ruimte in de oude pastorij. "We hebben de laatste jaren meer taken op ons genomen dan afgestoten en daar moeten ook extra mensen voor worden aangeworven", vult voorzitter Boudewijn Vlegels aan.

Linkerschelde-oever

Burgemeester Marc Van de Vijver mocht het nieuwe complex samen met gouverneur Jan Briers openen. Die maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens te pleiten voor een betere vertegenwoordiging van de linkerschelde-oever in de raad van bestuur van het Havenbedrijf. "Want die weerspiegelt niet meer de realiteit. De toekomst van de haven situeert zich vooral langs deze kant van de Schelde."


MLSO-voorzitter Boudewijn Vlegels sluit zich volmondig bij aan. "Want momenteel is de bestuursraad van MLSO het enige orgaan waar Antwerpen en het Waasland met elkaar in overleg kunnen gaan over de haven." (PKM)

Lees meer