4 Een werkman van Eandis kon het lek snel dichten.
Kristof Pieters Een werkman van Eandis kon het lek snel dichten.

Oeps! Bewoner raakt gasleiding tijdens het tuinieren

Een bewoner uit de Zandstraat heeft maandagochtend ongewild voor heel wat opschudding gezorgd tijdens het tuinieren. De man wou enkele kleine struiken in zijn voortuintje planten, maar raakte daarbij per ongeluk de gasleiding naar zijn eigen woning.

De man rook letterlijk meteen onraad en alarmeerde de hulpdiensten. Hij had naar eigen zeggen niet verwacht dat de gasleiding zo ondiep zat. De bewoner had enkele kleine struikjes gekocht en wou die tijdens deze lentedag in de voortuin zetten. Hij had hiervoor een put gegraven van nog geen halve meter diep. De brandweer en Eandis kwamen meteen ter plaatse. Gelukkig ging het slechts om een klein lek dat al snel gedicht kon worden. Evacuatie van woningen was niet aan de orde. Het verkeer ondervond tijdens de interventie wel lichte hinder.

4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Breugelmans

    70 cm diep en een aansluitput van 1m op 1m op 1m.Ik heb zojuist de aanvraag gedaan.Gasmeter liefst binnen de 3m anders meer betalen.

  • Steven van Sas

    Verplicht om meer dan 60cm onder de grond te liggen in een beschermende buis. Is hier toch zo....

Lees meer