Het zwerfvuil ligt nu opgestapeld tegenover De Doolen.
Kristof Pieters Het zwerfvuil ligt nu opgestapeld tegenover De Doolen.

Politie treedt op tegen zwerfvuilactie

Het actiecomité Doel 2020 haalt scherp uit naar de Maatschappij Linkerscheldeoever omdat deze de politie heeft afgestuurd op leerlingen die de straten van Doel aan het opruimen waren. 

De feiten deden zich eind vorige week voor met leerlingen van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs uit Stabroek. Een dertigtal scholieren uit het vijfde jaar was voor een project afgezakt naar Doel waar ze werden ontvangen op De Doolen, het gemeenschapshuis in Doel. In de namiddag pakten ze voor het project 'Mooimakers' de omliggende straten aan. 

“Al het zwerfafval werd opgeruimd en verzameld. Een werk dat op de goedkeuring kon rekenen van bewoners en bezoekers. Maar blijkbaar niet van diegene die feitelijk verantwoordelijk is voor de opruiming van het zwerfvuil in Doel”, reageert Jan Creve van Doel 2020. “MLSO stuurde de politie met de vraag om De Doolen te ontruimen. Alsof de politie van Beveren niets beter te doen heeft. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt, maar dat was het dan ook. Ze zag ook dat dit niets meer was dan pesterijen.”

Volgens Peter Van de Putte, directeur van MLSO, zit het verhaal anders in elkaar. “Onze opzichter heeft jongeren opgemerkt in opengebroken huizen in het dorp. We denken niet dat de scholieren de woningen hadden opengebroken, maar we zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid als er iets zou gebeuren. Enkel om die reden is de politie erbij gevraagd. Bij het opruimen van zwerfvuil op openbaar domein hebben we geen enkel probleem”, benadrukt Van de Putte.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer