VIDEO. Schoolomgeving Kallobaan in rook gehuld door zware brand

Aan de Kallobaan in Beveren heeft dinsdagmiddag een hevige brand gewoed in de achterbouw van een woning. Het vuur was al uitslaand nog voor aankomst van de brandweer. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling, net op het moment dat de schooltijd gedaan was en er een massa scholieren naar buiten kwam.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vuur ontstond omstreeks 14.45 uur en kon omwille van de houten constructie en de aanwezigheid van heel wat inboedel snel om zich heen grijpen. Het was een vrijwillig brandweerman die toevallig passeerde en de vlammen opmerkte. Samen met een bewoner kon hij met een tuinslang voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende woningen.

Door de ingekapselde constructie tussen woningen, had de brandweer heel wat moeite om het vuur onder controle te krijgen. De brand ging bovendien gepaard met een hevige rookontwikkeling die in de centrumstraten zoals de Kallobaan, Beukenhoflaan en Kasteeldreef bleef hangen. Omdat net op dat moment de schooldag ten einde liep, besloot de politie de Beukenhoflaan af te sluiten. Zowel de Sint-Maartencampus als de Sancta Maria-school zijn gelegen langs de Kallobaan.

Gelukkig vielen er bij de brand geen zwaargewonden. Een bewoonster verkeerde in shock en een andere persoon liep een lichte rookvergiftiging op maar kon ter plaatse verzorgd worden. De achterbouw van de getroffen woning brandde wel volledig uit. De twee aangrenzende woningen liepen ook schade op maar dankzij de tussenkomst van de vrijwillige brandweerman werd erger vermeden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

11 Nog voor de komst van de brandweer was het al een uitslaande brand. Een vrijwillig brandweerman en een buurtbewoner probeerden intussen met een tuinslang te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende woningen.
Kristof Pieters Nog voor de komst van de brandweer was het al een uitslaande brand. Een vrijwillig brandweerman en een buurtbewoner probeerden intussen met een tuinslang te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende woningen.
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11 De omgeving van de Kallobaan en Beukenhoflaan werden in rook gehuld net op het moment dat de schooltijd gedaan was en er honderden leerlingen de straat opkwamen.
Kristof Pieters De omgeving van de Kallobaan en Beukenhoflaan werden in rook gehuld net op het moment dat de schooltijd gedaan was en er honderden leerlingen de straat opkwamen.
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters
11
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer