Photo News

Waasland-Beveren blijft voorzitter steunen ondanks geruchten over matchfixing

Het bestuur en de medewerkers van voetbalclub Waasland-Beveren benadrukken dat ze hun voorzitter Dirk Huyck voor de volle honderd procent blijven steunen. “Er is geen enkele aanleiding om te twijfelen aan dat vertrouwen”, reageert de club op berichten in de media dat Huyck verdacht wordt van matchfixing. 

Huyck zou in aanloop van de wedstrijd tegen KV Mechelen bezoek hebben gekregen van spelersmakelaar Dejan Veljkovic. In de keukenzaak van Huycks echtgenote in Beveren, zouden de makelaar en de voorzitter met elkaar afgesproken hebben.  “Mijn cliënt is heel duidelijk en rechtlijnig. Hij is op geen enkele wijze tussengekomen om een wedstrijd te vervalsen of te sturen. Het onderzoek zal dat na verloop van tijd ook aantonen”, zegt zijn advocaat John Maes. “Het kan niet de bedoeling zijn dat een onderzoek of proces in de media wordt gevoerd. Het is te betreuren dat we moeten vaststellen dat er in de pers oncontroleerbare informatie naar buiten wordt gebracht. Dirk Huyck kan zich op geen enkele manier verdedigen op die berichtgeving vermits hij geen enkel contact mag hebben met de media. De selectieve berichtgeving en onterechte beschuldigingen wegen zeer zwaar door op mijn cliënt en zijn gezin”, besluit meester Maes. 

De club staat volledig achter de boodschap van de raadsman en hoopt dat ook iedere supporter het vertrouwen behoudt. “Er is geen enkele aanleiding of reden om aan het twijfelen te slaan. Vergeet ook niet dat er een reden is dat onze voorzitter na zijn verhoor is vrijgelaten. Die voorwaarden die hem zijn opgelegd, zijn er louter om het verdere verloop van het onderzoek niet te schaden”, klinkt het.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hunfred Cogen

    Waarom altijd de kleine clubs viseren. Pak verdomd alle grote clubs aan en in heel Europa dan is het definitief me thet voetbal afgelopen.

Lees meer