De Weststraat in Blankenberge.
Google Street View De Weststraat in Blankenberge.

Autoluwe centrum start vrijdag al

Het stadsbestuur van Blankenberge heeft beslist om een afgeslankte versie van het zomerse autoluwe centrum al in te voeren vanaf vrijdag.

Die maatregel komt er door de ingrijpende wegenwerken in de Weststraat. Die hebben een grote impact op het verkeer in de binnenstad. “Verschillende omleidingen moesten de voorbije periode uitgewerkt worden in functie van de evolutie van de werken”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). “In combinatie met wandelaars in de centrumstraten was dit niet altijd evident en de komende periode wordt alleen maar meer volk verwacht. Denk aan de Tweedaagse Voettocht die duizenden wandelaars op de been brengt. De verschillende verlengde weekends komen er aan en de sfeerterrassen duiken op in het straatbeeld.”

Het stadsbestuur kiest ervoor om de veiligheid van zwakke weggebruikers en de beleving in het centrum te laten primeren en laat een afgeslankt zomerregime van het autoluwe centrum ingaan vanaf komende vrijdag 3 mei. Dat betekent dat het centrum dicht gaat vanaf 10 uur ‘s morgens tot 18 uur ‘s avonds. Het toeleveren wordt op die manier gebundeld, de wagens die er niet hoeven te zijn kunnen sinds kort terug gebruik maken van de De Smet de Naeyerlaan om van oost naar west of omgekeerd te gaan. “We werken ook een regeling uit zodat handelaars die leveringen moeten uitvoeren dit kunnen doen en uiteraard zal ook iedereen die toegang nodig heeft tot een garage in het centrum dat ook kunnen", zegt Dumery. Voor de regeling tijdens de zomermaanden juli en augustus wil het stadsbestuur in overleg gaan met de middenstandsraad. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer