4 Beachbars maken zich klaar voor het mooie weekend: Michele's sunset: Michele Vermeulen
Benny Proot Beachbars maken zich klaar voor het mooie weekend: Michele's sunset: Michele Vermeulen

Daar komt de zon, daar zijn de strandbars: baigneurs haasten zich om eerste zonnekloppers te ontvangen

Op de stranden van Knokke-Heist en Blankenberge zijn de badkarhouders bezig met een race tegen de tijd om hun strandbar zo snel mogelijk klaar te krijgen. Het merendeel hoopt dit weekend al de eerste klanten te ontvangen. 

Weg met het cliché dat uitbaters van een strandbar enkel tijdens de drukke zomermaanden werken. We zijn eind maart en de baigneurs zijn al weken - zelf maanden - bezig met de voorbereidingen op het nieuwe badseizoen. Tijdens de wintermaanden vertaalt zich dat in onderhoud- en herstellingswerken, nieuwe materialen aankopen, kussens wassen en ga zo maar door. Sinds 15 maart zijn ze effectief aan de slag op het strand met de opbouw van de bars. Ondertussen krijgen de meeste stranduitbatingen al concreet vorm. Kan moeilijk anders, aangezien het merendeel zaterdag al een eerste keer hoopt te openen met het aangekondigde mooie weer. Al zijn er ook bij die nóg sneller waren. Zo was Michele Vermeulen donderdag nog een hele dag in de weer om haar ‘Michele’s Sunset’ in Blankenberge tiptop in orde te krijgen, maar opende zij vorige week al even de deuren. 

4 De zaakvoerder van Bamboo Beach, Kurt Govaere. Zij openden vorig weekend al de deuren
Mathias Mariën De zaakvoerder van Bamboo Beach, Kurt Govaere. Zij openden vorig weekend al de deuren

Trekpleister

Ook even verderop bij Bamboo Beach, waar je je traditioneel in de jungle waant, ontvingen ze vorig weekend al de eerste gasten. “Het was keihard werken, zeker als je weet dat we pas op 15 maart mochten beginnen met de opbouw", zegt uitbater Kurt Govaere. “”Ook de weersomstandigheden speelden ons parten. Er stond heel wat wind. Maar uiteindelijk zijn we enorm blij dat we nu al zo ver gevorderd zijn. We zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.” Vorig weekend werd al duidelijk dat strandbars altijd een trekpleister zullen blijven. Ondanks dat Bamboo Beach nog in opbouw was én de temperaturen niet ideaal waren, zat de zaak toch al goed vol. Keuze is er voor de strandgangers alvast genoeg: in Blankenberge zijn er 13 stranduitbatingen, in Knokke-Heist meer dan 20. Daartussen vind je als dagjestoerist ook steeds meer ‘kindvriendelijke’ bars. Zo is aan het Albertplein in Knokke ‘Kids Beach’ doorheen de jaren uitgegroeid tot een klassieker voor jonge gezinnen. Met twee grote speeldorpen voor kinderen tussen 0 en 12 jaar hoeft dat uiteraard niet te verbazen. 

Tot oktober

Pas begin oktober zullen de bars opnieuw hun deuren sluiten. Vanaf de paasvakantie zullen alle stranduitbatingen zeker geopend zijn en op volle toeren draaien. Traditioneel moeten ze wel om 20 uur hun deuren sluiten. Grote veranderingen moeten in Knokke-Heist en Blankenberge niet verwacht worden. “Bij ons blijft de regelgeving dezelfde als de vorige jaren”, zegt Blankenbergs schepen van Strand Benny Herpoel (N-VA). In Knokke-Heist zijn er enkele kleine veranderingen, zoals het verlagen van de volumeknop van 75 naar 70 decibel. Voor basgeluid blijft dat wel 75. 

4 Beachbars maken zich klaar voor het mooie weekend: Michele's sunset: Michele Vermeulen
Benny Proot Beachbars maken zich klaar voor het mooie weekend: Michele's sunset: Michele Vermeulen
4 Vorige week opende Michele's Sunset al even de deuren, mét succes
Benny Proot Vorige week opende Michele's Sunset al even de deuren, mét succes

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer