Archiefbeeld: het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Archiefbeeld: het gerechtsgebouw in Brugge.

Koppel neemt samen met kompaan wraak op man met extreme seksuele gewoontes, dag later sterft hij natuurlijke dood

Een 67-jarige man uit Gistel heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen voor verkrachting en afpersing. A.I. zette samen met een kompaan en zijn echtgenote een “strafexpeditie” op poten nadat die laatste in het ziekenhuis was beland bij extreme seksuele handelingen samen met het slachtoffer. Dat stierf een dag na de 'straf’ een natuurlijke dood.

Het levenloze lichaam van B.H. werd op 7 oktober 2015 aangetroffen in zijn appartement in Blankenberge door zijn ex-vrouw en zoon. De man zat in zijn zetel met zijn haar deels afgeknipt en resten rode nagellak op zijn vingernagels. Op de grond van de flat trof de politie verschillende rode bloedvlekken aan. 

Het onderzoek wees uit dat het slachtoffer een dag voor zijn dood een bezoek had gebracht aan een koppel, dat toen in Roeselare woonde. M.V. (48), een prostituee, had in die periode zowel een relatie met het slachtoffer als met A.I. (67). De vrouw wilde naar eigen zeggen een einde maken aan haar verhouding met B.H. en nam A.I. mee om haar goudwerk mee naar huis te krijgen. Ze verklaarde hoe de Blankenbergenaar er extreme seksuele gewoontes op nahield. Kort voordien was ze op die manier in het ziekenhuis beland. 

Gedrogeerd met cannabis

Haar man besliste een wraakactie op poten te zetten. Met de hulp van een kompaan werd B.H. eerst dronken gevoerd en gedrogeerd met cannabis. I. gaf toe dat hij de man met een vibrator verkrachtte. Het haar van het slachtoffer werd afgeknipt en zijn nagels werden rood gelakt. Nadien werd de man nog eens verplicht om 1.000 euro af te halen in de bank en af te geven aan zijn drie belagers. 

De rechtbank sprak vanmorgen van een “strafexpeditie” tegen het slachtoffer en veroordeelde A.I. tot twee jaar cel. Zijn echtgenote kreeg een voorwaardelijke celstraf van veertien maanden opgelegd. Hun kompaan kreeg op zijn beurt twintig maanden gevangenisstraf. 

Het drietal werd niet veroordeeld voor de dood van de Blankenbergenaar. Volgens de wetsdokter stierf de man een dag na de wraakactie een natuurlijke dood, al sloot hij niet uit dat eventuele stress door de verkrachting mogelijk een rol speelde.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer