Gert Broeckx deed eerder al pogingen om terug in het leven van zijn dochter te geraken.
Benoit De Freine Gert Broeckx deed eerder al pogingen om terug in het leven van zijn dochter te geraken.

Vader ontvoerde Rubi (5) trekt naar VN-bijeenkomst in New York

Gert Broeckx, vader van het ontvoerde meisje Rubi (5), vliegt volgende week naar New York om bij de Verenigde Naties aan te klagen dat Peru het Haags Kinderontvoeringsverdag schendt. In 2013 werd Rubi door haar moeder, de toenmalige Peruviaanse partner van Broeckx, naar Peru gebracht. Zowel moeder als dochter zijn nog steeds niet teruggekomen. De rechtbank erkent de actie als ontvoering.

Op 18 maart 2013 nam de Peruviaanse moeder van Rubi, toen nog een baby, haar kind mee naar haar geboorteland zogezegd om haar kind aan haar familie te tonen. Een half jaar later bleek dat de Peruviaanse geen intentie had om terug naar België te komen, zodat ook Rubi in Peru bleef. De Boechoutse vader Gert Broeckx wilde zijn dochter niet kwijt en is de juridische strijd aangegaan met zijn Peruviaanse ex-vrouw. Het gerecht erkende dat het om een ontvoering ging en sprak uit dat Broeckx zijn ex-vrouw het kind terug naar België moest brengen. We zijn intussen vijf jaar later en dat is nog steeds niet gebeurd.

Broeckx is ervan overtuigd dat Peru, lidstaat van de Verenigde Naties, het Verdrag van Den Haag schendt. Het Haags Kinderontvoeringsverdrag stelt dat kinderen onder 16 jaar die ten onrechte uit een land zijn weggehaald of worden vastgehouden in een land, zo snel mogelijk terug moeten keren. De besturen van beide landen zijn daarbij verplicht samen maatregelen te treffen voor de terugkeer van het kind.

Vader Gert Broeckx gaat nu naar eigen zeggen aan de oren trekken van Peru op een bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York die volgende week plaats vindt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer