"Bornem blijft investeren in zwembad"

Bornem blijft volop investeren in het Breevenzwembad, net zoals de gemeente de voorbije jaren deed. Dat zegt schepen Greet De Bruyn (CD&V) op een vraag van Ivo Van Aken (N-VA), die vond dat vooral het aanbod aan speelgoed sterk afnam.

"Eerder dit jaar verhoogde het bestuur nog het tarief voor het gemeentelijke zwembad, maar ondanks die stijging neemt de hoeveelheid speelgoed voor de kleinsten af. Wij stellen voor dat de gemeente hier opnieuw in investeert", aldus Van Aken.


"We hebben net een nieuwe bestelling van zwembadspeelgoed geplaatst, maar gek genoeg kunnen we het tempo amper bijhouden. Het zwembadspeelgoed verdwijnt constant, we snappen niet hoe dit kan en willen ook niet zomaar bezoekers beschuldigen, maar het is wel een erg vreemde situatie", reageert De Bruyn.


Ook naast de aankoop van dat speelgoed blijft Bornem investeren in het Breevenbad.


"Dit jaar renoveren we de glijbaan, krijgt de zwembadhal nieuwe deuren en worden de kadevloeren opnieuw gevoegd", somt burgemeester Luc De Boeck (CD&V) op. "De voorbije jaren vernieuwden we de balie en de sloten en bandjes van de vestiairekastjes, kwamen er nieuwe glijbaantjes in het peuterbad en een nieuwe onderwaterverlichting, een kunststof trap voor de glijbaan, een nieuwe bufferbak voor de waterzuiveringsinstallatie, nieuwe schrob-zuigmachines voor het onderhoud, een nieuw doseerapparaat voor de ontsmetting van de kades en meer. We houden het gemeentelijk zwembad draaiende zonder subsidies, en dat lukt ons dankzij de 200.000 bezoekers per jaar of meer dan 500 per dag." (EDT)

Lees meer