Hugo Bonnyns.
Frederik Van Genechten - ThinkSmart.be Hugo Bonnyns.

Recordhouder fluitend naar 46ste aankomst

Absolute recordhouder Hugo Bonnyns uit Aarschot heeft afgelopen weekend zijn 46ste Dodentocht uitgewandeld. Hij vestigt daarmee een absoluut record. Niemand eerder nam ooit zoveel keer deel aan de wandeltocht.

"Het was plezant", zei de 76-jarige recordhouder op zo'n vijf kilometer van het einde. Hij bereikte samen met zijn zoon de aankomst na 18,5 uur wandelen. In aanloop naar de Dodentocht gaat Bonnyns vaak trainen.

Volgend jaar weer

Dit jaar wandelde hij in totaal zo'n 275 kilometer waarvan een 125 kilometer in België. "Het ging goed en zonder veel problemen. Volgend jaar en zonder blessures sta ik hier opnieuw. Wees daar maar zeker van", klinkt het vastberaden bij Bonnyns.


Ondanks het fet dat de recordhouder ook vaak deelneemt aan andere wandeltochten, blijft de Dodentocht in Bornem zijn favoriet. "Weet je. Die sfeer, die gezelligheid, die mensen langs het parcours. Daarvoor doe je het. Dat ik de honderd kilometer uitloop is enkel dankzij die geweldige mensen die ons aanmoedigen", besluit Bonnyns. (TVDZM)

Lees meer