2 Arne Michielsen en Els Peeters bij hun bestelwagen 'Hair On Wheels'.
Dirk Van Gorp Arne Michielsen en Els Peeters bij hun bestelwagen 'Hair On Wheels'.

Kapsalon rijdt tot bij de klanten

KOPPEL START MET 'HAIR ON WHEELS' IN OMGEBOUWDE BESTELWAGEN

Els Peeters en haar vriend Arne Michielsen lanceerden met 'Hair On Wheels' een mobiel kapsalon. In een zelf ingerichte bestelwagen hebben ze een volledig kapsalon gebouwd en daarmee gaan ze aan huis klanten knippen. "Het bestaat onder meer in Amerika en in Nederland, maar in ons land zijn we de eersten."

Er zijn tegenwoordig foodtrucks bij de vleet en ook andere mobiele winkeltjes, zoals van fietsherstellers, zie je regelmatig opduiken. Kapsters aan huis bestaan al heel lang, maar Els en Arne ontwikkelden een echt mobiel kapsalon. "Ik ben 25 en werk al acht jaar als kapster in een kapsalon. Daarnaast ga ik ook bij mensen aan huis en op die manier bedachten we de volgende stap", vertelt Els.


Het koppel merkte al snel dat er nog geen gelijkaardige mobiele haarstudio bestond. "Het is een goede manier om een zaak op te starten, de investering is te doen en we kunnen ons systematisch inwerken", meent Arne. Dus kochten ze een tweedehandse Volkswagen LT en begon de vriend van Els met het ombouwen van de bestelwagen. Dat deed hij volledig naar het voorbeeld van een echt kapsalon. 'Hair On Wheels' bevat een kappersstoel, wasbak, spiegel, professionele droger, kastjes voor haarproducten en zelfs een kleine ijskast om klanten iets fris aan te bieden.

2 Het interieur met onder meer spiegel, spoelbak en haardroger.
Dirk Van Gorp Het interieur met onder meer spiegel, spoelbak en haardroger.

Huiselijke sfeer

Verder is de bestelwagen ingericht met veel hout en wandbekleding, die een huiselijke sfeer oproepen. "We hebben er lang aan gewerkt om het interieur er als een echte haarstudio uit te laten zien. We willen een beetje voorkomen dat mensen het gevoel hebben dat ze in een bestelwagen zitten. We vinden dat het goed gelukt is", knikt Arne.

Bedrijven en festivals

Volgens de starters zijn er enorm veel voordelen aan een mobiel kapsalon. Op afspraak komen ze in de regio rond Brecht aan huis, maar Els en Arne werken bijvoorbeeld ook voor grote bedrijven, waar verscheidene werknemers tegelijk geknipt moeten worden. Ze denken bijvoorbeeld ook aan foodtruckfestivals in de zomer of evenementen zoals de 'Zomerfeesten' in Brecht om hun zaak te promoten. "Het grote voordeel is dat ik alles bij de hand heb. Ik kan werken met een goede kappersstoel en als ik bij de mensen thuisga, blijft het haar niet meer op hun vloer achter. Bovendien is het voor families tijdsbesparend, want ze moeten niet meer met zijn allen wachten bij de kapper", promoot Els het concept. "Uiteraard denken we ook aan evenementen of zelfs huwelijken, waar ik dan 's morgens meteen de hele suite een mooi kapsel geef."


Of het concept zal aanslaan, moet de volgende maanden nog blijken. Voorlopig kreeg het koppel toch al heel wat geïnteresseerden aan de lijn. Wie meer info wil over het concept kan terecht op www.haironwheels.be.

Lees meer