Een trein in het station Noorderkempen.
Klaas De Scheirder Een trein in het station Noorderkempen.

Treinbestuurder rijdt door rood licht: treinverkeer onderbroken

Het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal en het station Noorderkempen in Brecht is vandaag onderbroken nadat een trein er een rood sein voorbijreed. Dat meldt de NMBS. Er worden vervangbussen voorzien om de dienstregeling te garanderen.

Het incident gebeurde omstreeks 6.30 uur en daardoor is er al de hele ochtend geen treinverkeer mogelijk langs de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en Breda via Noorderkempen. De NMBS meldt dat er vanaf 12 uur één spoor weer toegankelijk is. Het treinverkeer vanuit Nederland kan weer over de hogesnelheidslijn, in de andere richting blijft het omrijden via de gewone spoorlijn langs Roosendaal en worden er nog steeds vervangbussen ingezet tussen Antwerpen-Centraal en Noorderkempen en tussen Noorderkempen en Breda.

De trein die het rood sein voorbijreed, moest worden weggehaald, maar volgens de NMBS ging het om een lege trein en moesten er dus geen reizigers geëvacueerd worden. 

Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. “Er loopt zoals steeds een veiligheidsonderzoek om te bepalen of het gaat om een menselijke fout of een technisch probleem”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer