De affiche van het festival
RV De affiche van het festival

Grote twijfels rond GOAT Urban Music Festivals: “Best geen tickets bestellen”

Volgens een affiche komt er op 8 en 9 juni een groot festival in Bree, met klinkende namen als Chris Brown, French Montana en Boef op het programma. Er zijn echter heel wat aanwijzingen dat dit GOAT Urban Music Festival pure oplichterij is. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) laat weten dat er een onderzoek loopt en je best geen tickets online bestelt.

Maandagavond trokken enkele Breeënaren zelf aan de alarmbel. Ze stelden zich hardop vragen bij het festival en steeds werd duidelijker dat dit terecht was. Zo eindigde de site op “.nl” terwijl het festival in België zou plaatsvinden en “.be” dus veel logischer zou zijn. Achter “http” stond dan weer geen “s”, wat ook vaak wijst op illegale praktijken.

Uiteindelijk lieten andere festivalorganisatoren weten aan de burgemeester dat het GOAT Urban Music Festival erg verdacht was. Ze deelden haar ook mee dat de artiesten rond die periode op de affiche staan van andere Europese festivals. Bij de gemeenteadministratie is geen aanvraag ingediend. Evenmin heeft GOAT contact opgenomen met de politie om een verkeersplan op te stellen. Uiteindelijk werd de Facebooklink van het festival offline gehaald en is de site niet langer actief, wat sterk doet vermoeden dat het effectief om oplichterij gaat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer