(Illustratiefoto)
belga (Illustratiefoto)

Bruggeling krijgt boete voor remmanoeuvre aan snelheidscontrole

Een 53-jarige Bruggeling trok vrijdag grote ogen toen hij een boete van 58 euro in de bus kreeg... door te remmen in de bebouwde kom. Volgens de verbalisant remde de bestuurder zonder aanwijsbare reden net voor een controleplaats in Knesselare. "En dat is strafbaar", zegt korpschef Peter Ponnet.

De man is alvast niet akkoord met de boete. Volgens hem was het niet zijn bedoeling effectief op de rem te gaan staan. In het pv staat dan weer dat de Bruggeling een bruusk remmanoeuvre uitvoerde om de snelheidscontrole te omzeilen. De boete van 58 euro lijkt alvast onvermijdelijk.

Bestuurders kunnen inderdaad beboet worden als ze een gevaarlijke situatie op de weg creëren, zoals bijvoorbeeld plots remmen, zegt de korpschef van de politiezone Aalter. Ook wie te traag rijdt en daarmee anderen in gevaar brengt, riskeert een boete. Die kan oplopen tot 2.000 euro, waarschuwt VTM NIEUWS nog.

98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel Desmet

    In Aalter worden veel mensen beboet voor die reden, de meesten betalen de minnelijke schikking omdat ze anders erger vrezen. Daar profiteren de politiediensten duidelijk van.

  • Mario Adams

    Dus als je door het zien van een flitspaal op je snelheidsmeter kijkt en vast stelt dat je te hard rijd, mag je niet remmen..???? Wat voor debiele kwibussen zijn me dat...? Bewijst nog maar eens dat het enkel om geld te doen is, en niet om verkeersveiligheid. En is men met die bestuurder niet gaan overleggen..? Want bij Turkse trouwstoeten, die tientallen verkeersovertredingen begaan gebeurt dat wél !

Lees meer