Brugs koppel maakt Franstalige roadmovie

Het Brugse koppel Bo en Gustava Catilina heeft met Direction Lourdes een nieuwe Franstalige roadmovie klaar.

De film vertelt het verhaal van Leopold, een wereldvreemde jongeman die noodgedwongen op road trip naar Lourdes moet om zijn zieke vader te redden met behulp van een mirakel. Bo en Gustavo hebben eerder al drie kortfilms gemaakt waarvan hun laatste, The Flight of the Humble Bee, geselecteerd werd voor een aantal festivals, waaronder het Wildlife Conservation Film Festival in New York. Na hun eerste kortfilms besloten ze om hun droom te realiseren en een langspeelfilm te maken.

Zonder subsidies

"Dat hebben we zonder enige subsidies gedaan", zeggen ze. "Samen met vrienden hebben we alles zelf gedaan. De opnames gebeurden in Brugge en doorheen heel Frankrijk tot in Lourdes."


Op de filmpremière zelf is het nog even wachten, want eerst wordt de film ingestuurd naar filmfestivals. Om het inschrijvingsgeld te kunnen betalen, heeft het koppel een crowdfundingcampagne gestart op IndieGogo. Daar krijgen mensen in ruil voor hun donaties voordelen, exclusieve verzamelobjecten die met de film te maken hebben. Als topprijs wordt de iconische filmauto, de Rover 75, weggegeven voor de donatie van 5.000 euro. (BHT)

Lees meer