De feiten werden in 2003 gepleegd in café t’ Vraagteken in Geraardsbergen.
CHRISTOPHE LERMYTE De feiten werden in 2003 gepleegd in café t’ Vraagteken in Geraardsbergen.

Drievoudig moordenaar Sven Vlassenbroeck riskeert 6 maanden voor drugsbezit in gevangenis - Advocaat: “Na 16 jaar in gevangenis staat hij eerste maal terecht voor drugs, toch een kleine prestatie”

De 40-jarige Sven Vlassenbroeck uit Geraardsbergen, die al sinds 2003 in de gevangenis zit voor de gruwelijke drievoudige moord die hij pleegde met zijn broer Steven, riskeert nu 6 maanden extra omdat hij betrapt werd met drugs in de Brugse gevangenis. Omdat hij al levenslang heeft, maakt dat eigenlijk niets uit, maar Vlassenbroeck kreeg wel een tuchtstraf na de feiten.

Zowel op 26 april 2018 als twee weken later werd Vlassenbroeck betrapt met telkens een kleine hoeveelheid cannabis. De eerste keer had hij de drugs verborgen in een plastic potje in de kleedkamer van de werkruimte, de tweede keer in zijn eigen cel. De procureur eist 6 maanden cel. “Veel kan ik daar niet aan toevoegen, want mijn cliënt bekent en zit toch al een levenslange gevangenisstraf uit”, sprak zijn advocaat. “Het enige wat ik kan zeggen is dat hij in de gevangenis nooit drugs heeft gebruikt en er nooit voor terechtstond, toch een kleine prestatie gelet op alle drugs in de gevangenis.”

Sven Vlassenbroeck werd in 2005 door het hof van assisen samen met zijn broer Steven veroordeeld tot een levenslange celstraf. Samen pleegden ze op 29 september 2003 een gruwelijke drievoudige moord in café t’ Vraagteken in Geraardsbergen. Ze wilden de 30-jarige uitbater Bryan Vanden Bremt beroven. Omdat er nog twee getuigen waren, veranderden ze hun plan in een moordplan. Ze sloegen Bryan viermaal met de pin van een kandelaar en staken ook met een mes in zijn oog. De twee klanten, de 19-jarige dienster Cynthia Ronse en de 18-jarige klant Bjorn Wymeersch, sneden ze de keel over. De broers verdwenen met een opbrengst van 3.750 euro en konden pas na vijf weken gevat worden. Er heerste toen een ware angstpsychose in Geraardsbergen. De jury twijfelde in 2005 niet lang: beiden kregen levenslang. Sven Vlassenbroeck kent zijn bijkomende straf op 28 maart.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudi Swinnen

    Ja meneer de advocaat een prachtige prestatie !!!

Lees meer