De feiten speelden zich af in danscafé Club D.
Siebe De Voogt De feiten speelden zich af in danscafé Club D.

Ex-buitenwipper Club D riskeert 2 jaar cel voor vechtpartijen: “Hij moet dringend eens op de vingers getikt worden”

De voormalige portier van Club D in Brugge hangt 2 jaar cel boven het hoofd voor vier vechtpartijen in het danscafé langs de Kuipersstraat. “Hij moet dringend eens ernstig op de vingers getikt worden”, sprak het openbaar ministerie donderdagmorgen. 

Op 14 februari 2016 was op de camerabeelden van Club D te zien hoe Sadaam D., een amateurbokser, het buiten aan de stok kreeg met een klant. Hij verkocht de man in het tumult een vuistslag. Drie maanden later werd een man uit het niets tegen de grond geslagen in het café. Hij hield een gebroken neus en hersenschudding over aan de slagen en duidde D. achteraf aan als dader. Op 29 oktober vorig jaar liet de portier opnieuw van zich horen. Wederom deelde hij een vuistslag uit aan een klant. Toen op 22 december een man verdacht werd van diefstal, werd ook hij tegen de grond gemept. “Telkens paste de beklaagde zijn vaste tactiek toe: hij kwam niet opdagen voor z’n verhoor in de hoop de dans te ontspringen”, aldus de procureur. “Het is telkens niets meer of minder dan een figuurlijke middelvinger naar justitie.” Sadaam D. ontkent drie van de vier feiten en vraagt daarvoor de vrijspraak. Hij mag sinds het bekend geraken van de feiten niet meer in Club D komen. Het danscafé werkt sinds eind vorig jaar ook met professionele buitenwippers. “Mijn cliënt heeft intussen een nieuw leven”, pleitte Joris Van Maele, de advocaat van D. “Hij heeft z’n eigen onderneming en werkt daarnaast nog als monteur. Het ene feit dat hij toegeeft, was een misstap. Hij zou daarvoor graag een werkstraf willen uitvoeren.” D. kreeg in het verleden al eens 18 maanden cel voor z’n betrokkenheid bij enkele straatovervallen in Oostende. In de huidige dossiers kent hij op 3 januari z’n straf.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer