2
BELGAONTHESPOT

Tramverkeer tussen Knokke en Wenduine hele dag onderbroken door defecte hoogspanningskabel

Het tramverkeer tussen Wenduine en Knokke zal een hele dag onderbroken zijn in beide richtingen door een defecte hoogspanningskabel. Er rijden wel pendelbussen in beide richtingen, meldt De Lijn West-Vlaanderen.

Vanochtend was er een probleem met een stroomafnemer van één van de trams. Die moet op een gegeven moment, ter hoogte van Zeebrugge, gezakt zijn en de rijdraad hebben afgerukt. De diensten zijn inmiddels bezig met de herstellingswerken, maar die zullen wellicht een hele dag in beslag nemen. Er zijn in beide richtingen pendelbussen tussen halte Duinse polder in Wenduine en Knokke-Station.

Op het moment van het euvel zaten heel wat mensen op de tram. Zij moesten uit veiligheidsoverwegingen blijven zitten. Ze konden uiteindelijk bevrijd worden door de hulpdiensten en hun weg verder zetten. Niemand raakte gewond. Wat de oorzaak is van het euvel, is nog niet duidelijk.

2 De Lijn voorziet vervangbussen tussen halte Duinse polder in Wenduine en Knokke-Station.
De Lijn De Lijn voorziet vervangbussen tussen halte Duinse polder in Wenduine en Knokke-Station.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Laetitia Dubois

    Nee Koen Geers de leidingen waren hier het probleem niet. Ik was op het moment dat het gebeurde en het probleem lag bij de boven arm van tramstel, deze heeft iets verkeerd gedaan en te hard tegen de bovenleidingen gedrukt. En wat wij betalen voor deze ritten is echt niet veel, alleszins te weinig om een goeie onderhoud te verzekeren.

  • Koen Geers

    Waarom moeten we, reizigers ieder jaar meer en meer betalen voor het gebruik van de voertuigen van De Lijn terwijl de infrastructuur steeds meer gebreken vertoont. Het is de 2 keer in Zeebrugge op een week tijd dat de hoogspanningskabel breekt

Lees meer