3 De jongeren knalden met een Mercedes tegen een boom langs de Moerkerksesteenweg, die daardoor ontworteld werd.
Mathias Mariën De jongeren knalden met een Mercedes tegen een boom langs de Moerkerksesteenweg, die daardoor ontworteld werd.

VIDEO. Vier jongeren zwaargewond na crash met hoge snelheid tegen boom in Brugge

Op de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis zijn zondagavond vier jongeren zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. De twintigers reden met hoge snelheid richting Brugge toen de bestuurder de controle over het stuur verloor. De Mercedes raakte van de weg af en ramde met volle snelheid een boom. Twee mannen zijn er erg aan toe. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.30 uur op een kaarsrecht stuk weg van de Moerkerksesteenweg. In de Mercedes CLA zaten vier jongeren van amper 20 en 21 jaar oud. Wat er precies fout liep, wordt verder onderzocht. Vast staat dat een getuige zag hoe de wagen met hoge snelheid van de weg vloog en tegen een dikke boom crashte. De klap was zo hard dat de boom ontworteld werd. Een aankomend voertuig stopte meteen en bood de inzittenden de eerste hulp aan in de wagen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de vier jongeren uit de wagen te bevrijden. Ondertussen probeerde de politie omstanders en nieuwsgierigen op afstand te houden. Tijdens de verzorging werd daarom een scherm geplaatst.

Zwaargewond

De politie besloot de Moerkerksesteenweg deels af te sluiten voor alle verkeer tijdens de vaststellingen. De vier mannen, twee van 20 en twee van 21, hadden tijdens de crash het ‘geluk’ dat ze met een stevige wagen reden die de grootste klap opving. Dat is ook duidelijk te zien aan de impact op het voertuig. De ravage en lichamelijke schade na het ongeval was dan ook groot. De Mercedes is volledig rijp voor de schroothoop en de vier vrienden moesten allen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Twee van hen zouden er zwaar aan toe zijn. De bestuurder werd zondagavond nog geopereerd. 

De politie van Brugge voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden en voerde ook een controle uit in de wagen zelf. Het duurde ruim twee uur voor het wrak kon worden getakeld en de Moerkerksesteenweg weer volledig werd vrijgegeven. Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken. De jongeren hadden bovendien het geluk dat het dubbel fietspad aan de andere kant van de rijbaan ligt. Hoe de Mercedes op een kaarsrecht stuk weg van de baan kon geraken, zal mogelijk later duidelijk worden als de inzittenden een verklaring kunnen afleggen. 

3
Mathias Mariën
3
Mathias Mariën

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris De Brauwere

    net na het ongeval zag ik hoeveel hulp er kwam voor deze jongeren, bezorgde mensen voor de 2 die op het voetpad gekwetst zaten en hen moed inspraken, een jongeman die de hele tijd naast een slachtoffer zat en hem wakker hield.... maar ook een grote PLUIM voor alle andere hulpverleners , politie , ambulanciers, brandweer, MUG ... je moet dit maar telkens doen... bewondering !!

  • Erwin Vandriessche

    En dan zullen de jongeren weer de dupe zijn voor het afleggen van een nu al te duur rijbewijs! En dit alles omdat er altijd zo van die gastjes zijn die denken dat ze al zeer ervaren piloten zijn van een formule1 bolide ! Gas geven kan het kleinste kind, doch de boel onder controle houden is heel wat anders! En daar zal zo'n terugkommoment van Mr Weyts ook niets aan verbeteren! Een groot geluk dat er geen anderen het slachtoffer werden van zo'n roekeloos rijgedrag!

Lees meer