3 De auto belandde in de Damse Vaart.
Jan Van Maele De auto belandde in de Damse Vaart.

VIDEO: Wagen belandt in Damse Vaart: 28-jarige Bruggeling overleden

Een 28-jarige Bruggeling is vrijdagnacht overleden na een ongeval met zijn wagen. De twintiger reed in de Damse Vaart aan de Dampoort. Slachtoffer Dieter Beausaert, vader van twee kinderen, stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Dieter Beausaert (28) was onderweg naar huis. Het ongeval gebeurde op honderden meters van zijn woonplaats in Sint-Kruis. De man verloor de controle over het stuur, ramde enkele verkeersborden van de plaatselijke werken en ging met zijn wagen door de balustrade van de Damse Vaart. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en duikers van de brandweer konden het slachtoffer uiteindelijk uit zijn wagen halen. De man overleed even later echter aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Omdat het niet duidelijk was of er nog andere wagens bij het ongeval betrokken waren, werd de Damse Vaart afgezocht met een boot. Uiteindelijk bleek dat er gen andere auto's bij betrokken waren. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, blijft een raadsel. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.  

Dieter Beausaert was chef-kok van beroep en was hevige supporter van Club Brugge. De man laat een echtgenote en twee jonge kinderen na. De uitvaart vindt plaats op 15 maart om 10 uur in de aula van het crematorium Blauwe Toren in Brugge.

3 Duikers van de brandweer konden het slachtoffer uit de wagen bevrijden.
Jan Van Maele Duikers van de brandweer konden het slachtoffer uit de wagen bevrijden.
3 De wagen ramde eerst enkele verkeersborden en ging vervolgens door de balustrade.
Jan Van Maele De wagen ramde eerst enkele verkeersborden en ging vervolgens door de balustrade.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Denk niet dat het ongeval te wijten is door de werken aldaar! Bestuurder kan net zo goed de controle verloren hebben over zijn voertuig in de bocht op de R30 Buiten Kruisvest en zo jammerlijk door de omheining van de Damse vaart geschoven zijn.

  • Steven Van Campenhout

    Veel sterkte aan z'n gezin en familie, we zullen hem missen.

Lees meer