Cannabis ligt maand lang op commissariaat

In een politiecommissariaat in de Demosthenesstraat in Anderlecht is cannabis met een straatwaarde van 200.000 euro meer dan een maand bewaard gebleven.

Nochtans zou de vangst volgens de wet zo snel mogelijk naar een labo gestuurd moeten worden. Het was volgens politieraadslid Alain Kestemont pas toen een lid van het parket zich verwonderde over het uitblijven van de resultaten van het labo en daarover contact opnam met de politiezone, dat werd ontdekt dat de drugs nog op het commissariaat lagen. Als de parketmagistraat niet ongerust geworden was, hadden de drugs volgens Kestemont nog veel langer in het slecht beveiligde bewijslokaal kunnen liggen.


Volgens burgemeester en voorzitter van het politiecollege Jean-Marc Ghyssels is het bewaren van een drugsvangst gedurende vier weken lang, maar ook niet abnormaal. "Normaal zou de vangst binnen de vier dagen naar een laboratorium gestuurd geweest zijn. Er waren op dat moment echter andere prioriteiten, waardoor de drugs langer in het commissariaat zijn gebleven. Dat commissariaat is trouwens goed beveiligd, het is dus niet zo dat iedereen zomaar aan de drugs kan." (AMG)

Lees meer