Francken
Photonews Francken

Tweet van Francken over trouwstoet in Brussel veroorzaakt commotie, politie opent onderzoek

In het centrum van Brussel heeft een trouwstoet afgelopen weekend opnieuw voor wat hinder gezorgd. Dat blijkt uit een filmpje dat gewezen staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vanmiddag op Twitter plaatste. De tweet zorgde echter wel voor heel wat commotie.

In het filmpje is te zien hoe een tiental toeterende wagens halt houdt aan de Naamsepoort, waar het verkeer geblokkeerd wordt. Volgens Francken legden de feestvierders het kruispunt enkele minuten lam. De bruidegom stapte zelfs even uit een sportwagen en sprong er nadien weer in. “Vervolgens scheurden ze weg aan hoge snelheid”, aldus Francken.

De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene was niet op de hoogte van de trouwstoet. “We zullen wel nagaan van wanneer de beelden exact dateren”, laat woordvoerder Olivier Slosse weten. “Wie meer informatie heeft, mag ons die altijd bezorgen.”

De tweet van Francken zette wel kwaad bloed bij Sarah Vandecruys, de kabinetschef van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). “Dit soort toestanden kan niet en wordt aangepakt”, reageert ze op Twitter. “Best toch opvolgen wat de Brusselse politie al van acties onderneemt”, dient ze de N-VA’er van antwoord.

Vandecruys staaft haar reactie met een tweet van de Brusselse politie van afgelopen week waarin vermeld wordt dat tijdens drie controleacties bij veertien trouwstoeten 129 pv’s werden opgesteld.

Trouwstoeten zorgden eerder al voor ophef en hinder in het verkeer. Bekijk ook:

79 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan peeters

    Tijdens de verkoop van zijn visa zagen we geen tweets van Francken, toen was het kassa kassa...Hypocriet!! Uit de regering gevlucht om zijn vel te redden en nu zal meneer eens commentaar geven, het lag allemaal in zijn macht om het op te lossen en...NIKS gedaan. Politie viel onder het departement Jambon, vier jaar NIKS gedaan, alleen gevlucht om de schade te beperken, denken ze dat we dat vergeten???????

  • HENDRIK LAPORTE

    Aan iedereen die hier meent voor politieker te moeten spelen: opgepast want dit snijdt aan 2 kanten; Belgische rouwstoeten en trouwstoeten rijden even traag en feestjes na voetbaloverwinningen maken evenveel lawaai en commotie. Indien dat soort gedrag verboden wordt is het daar dus ook mee gedaan!!!

Lees meer