3 Nieuwstraat
Foto Baert Nieuwstraat

Heraanleg Nieuwstraat start maandag

De volledige heraanleg van de Brusselse Nieuwstraat zal maandag officieel van start gaan. In de bekende straat vonden al 20 jaar geen renovaties plaats. De Nieuwstraat wordt gedurende twee jaar van gevel tot gevel onder handen genomen.

Vandaag ligt de Nieuwstraat er erbarmelijk bij en is er een mobiliteitsprobleem door de beschadigde straatstenen en het wegdek.De herinrichting moet van de Nieuwstraat een frisse winkelstraat maken die concurrentie kan bieden aan de opkomende winkelcentra. De renovatie moet de drukke Nieuwstraat een ruimer gevoel geven. Er komt een consistente straatbedekking die bestaat uit granieten stenen van 12 op 12 centimeter. Hierdoor ontstaat een geheel van drie verschillende kleurtinten. Sommige stenen krijgen zelfs een koperen plaat om het prestigieuze karakter van de winkelstraat te onderstrepen.

3 De tegels in de Nieuwstraat.
Baert Marc De tegels in de Nieuwstraat.

Bomen en fonteinen

Rustplekken zullen ook een essentieel onderdeel vormen van de nieuwe Nieuwstraat, en dan vooral in de aansluitende straten. Het plein van de Finisterraekerk en de Koolstraat zullen samen één geheel vormen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of waar ze even kunnen rusten tijdens het shoppen. De Koolstraat wordt ook autovrij en krijgt rijen bomen, fonteinen en bankjes. Nieuwe verlichting moet de sfeer in de Brusselse winkelstraat aangenaam maken en het veiligheidsgevoel verhogen.

5 miljoen

Beliris en de stad Brussel investeren samen ruim 5 miljoen euro in deze werken, die ongeveer twee jaar zullen duren. Om de hinder voor de handelaars en de bewoners zoveel mogelijk te beperken, wordt er in verschillende fasen gewerkt.

3 Het wegdek van de Nieuwstraat wordt volledig aangepakt. Onder meer de tegels liggen immers schots en scheef (foto links).
Marc Baert Het wegdek van de Nieuwstraat wordt volledig aangepakt. Onder meer de tegels liggen immers schots en scheef (foto links).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer