2
Baert

Leerling (14) van Brusselse Don Bosco-college zwaargewond na val van vierde verdieping

Een leerlinge van het Collège Don Bosco in Sint-Lambrechts-Woluwe is zwaargewond geraakt na een val uit een schoolgebouw. Het gaat om een meisje van 14 jaar oud, dat uit het raam van haar klas sprong.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek vroeg het meisje eerst aan de leerkracht om het raam te mogen openen. Daarna sprong de 14-jarige uit datzelfde raam naar beneden, er zou geen sprake zijn van enige tussenkomst van een derde. De leerlinge kwam 10 meter lager terecht.

Het meisje is met zware verwondingen, onder meer aan de benen, overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar dat is inmiddels geweken volgens de politie. Meer informatie over haar medische toestand kan niet worden gegeven.

Er is een onderzoek geopend om de precieze omstandigheden van de feiten na te gaan. “Over de beweegredenen van het meisje of een eventuele aanleiding kunnen we nog geen informatie geven”, aldus het parket. 

De ouders van het meisje krijgen ondersteuning van de dienst slachtofferhulp, alsook de leerlingen van de school die het zagen gebeuren. Het slachtoffer zelf is onverhoorbaar, de schooldirectie en klastitularis worden ondervraagd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

2 Directeur Benoit Goffin spreekt te pers toe voor de school aan de Stokkelsesteenweg.
Baert Directeur Benoit Goffin spreekt te pers toe voor de school aan de Stokkelsesteenweg.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ruby Robeyns

    Wordt bijna niet besproken, psychische problemen van kinderen! De geestelijke gezondheidszorg schiet ontzettend tekort! Dit meisje zal, hoop ik, de juiste begeleiding gaan krijgen, samen met de rest van haar gezin! Sterkte voor allemaal!

  • Anny Bollens

    Eens één uurtje per week de klas bespreking houden over psyshicheproblemen.

Lees meer