5 Laurent, Claire en de kinderen ontdekken hoe de snoepjes vorm krijgen (l.).
Baert Marc Laurent, Claire en de kinderen ontdekken hoe de snoepjes vorm krijgen (l.).

Prins Laurent troont kroost mee naar Suikerbakkerij Joris...

"Een kinderdroom die eindelijk in vervulling gaat", sprak prins Laurent gisteren tijdens een bezoek aan Suikerbakkerij Joris. Hij bracht ook prinses Claire en de kinderen mee om te proeven van de wereldberoemde muisjes, beertjes en harde zuurtjes.

De ambachtelijke snoepproducent, overigens een familiezaak, produceert dagelijks zeven ton snoepgoed voor zowel de Belgische als buitenlandse markt. En hoe dat in zijn werk gaat, mocht prins Laurent - op uitdrukkelijk eigen verzoek - gisteren aanschouwen. Hij bracht ook prinses Claire en hun kinderen Louise, Nicolas en Aymeric mee. De prins wil zijn kinderen immers op een leuke manier tonen hoe Belgische bedrijven functioneren. En daarvoor waren ze bij Suikerbakkerij Joris aan het juiste adres. Het hele productieproces, van grondstof tot pakweg zuurtje, vindt immers in Sint-Agatha-Berchem plaats.

5 Maar Nicolas steekt ook zelf even de handen uit de mouwen.
Baert Marc Maar Nicolas steekt ook zelf even de handen uit de mouwen.

Dankbaar product

Het bedrijf wordt vandaag geleid door Hans en Diederik Van den Driessche, de klein- en achterkleinzoon van stichter Joris Van den Driessche. "Het is de eerste keer sinds de oprichting in 1938 dat we een lid van de koninklijke familie mogen ontvangen", vertelt Van den Driessche. "Ik vind het een hele eer dat de prins ons uitgekozen heeft voor een educatieve rondleiding, die bovenal voor zijn kinderen georganiseerd werd. Zij krijgen niet overal de kans om het volledige productieproces te volgen. En natuurlijk is snoepgoed een dankbaar product, zowel voor klein als groot."


Dat laatste kon de prins ook zelf bevestigen. "Een kinderdroom die eindelijk in vervulling gaat", zo klonk het. En natuurlijk werd er na afloop met smaak van de wereldberoemde snoepjes geproefd. (DLO)

5 Het eerste snoepje gaat vlot binnen. Maar je kan het daar natuurlijk niet bij laten wanneer het assortiment dusdanig groot is.
Baert Marc Het eerste snoepje gaat vlot binnen. Maar je kan het daar natuurlijk niet bij laten wanneer het assortiment dusdanig groot is.
5
Baert Marc
5
Baert Marc

Lees meer