Schilder Gratien Dendooven schenkt het werk aan café De Smisse. Op het schilderij wordt onder meer verwezen naar de eventuele bekerwinst van Club Brugge.
Foto Proot Schilder Gratien Dendooven schenkt het werk aan café De Smisse. Op het schilderij wordt onder meer verwezen naar de eventuele bekerwinst van Club Brugge.

Cercle-fan maakt schilderij van Club

In herberg De Smisse in Damme hangt sinds een paar dagen een opvallend schilderij, helemaal in de kleuren en in het thema van Club Brugge. Het werk van Bruggeling Gratien Dendooven, ook bekend als organisator van de Beeldenroute in Lissewege, kwam er op vraag van uitbater Stefaan Claeys. "We hebben in de zaak al verschillende schilderijen van Gratien hangen, maar dit keer vroeg ik hem om iets rond Club te maken. Ik ben een grote fan en onze club is sinds lang nog eens in de running voor de titel, de beker én de Europese beker. Dat vond ik een ideale gelegenheid." Het is niettemin opvallend dat net Gratien Dendooven een schilderij maakt over Club, in blauw en zwart, want de familie Dendooven staat in Lissewege bekend als notoire 'Cerclisten'. "Dat klopt, maar dat hoeft geen probleem te zijn", knipoogt Gratien. "Net zoals De Smisse ook veel Cercle-supporters over de vloer krijgt, voel ik geen gêne om iets over Club te schilderen. Dit schilderij, met daarop de schreeuw van Club om titel en beker, heb ik snel geschilderd. De inspiratie vloeide op het doek." (BHT)

Lees meer