De toeristenboot Lamme Goedzak staat te koop.
Benny Proot De toeristenboot Lamme Goedzak staat te koop.

Lamme Goedzak zoekt nieuwe eigenaar

Behalve horecazaken staat nog een regelrecht monument te koop. Na 33 jaar laat Christian Claeys (65) de Lamme Goedzak over.


De boot, een waar begrip in de ruime regio, brengt dagjestoeristen tussen april en september vijf keer per dag van Damme naar Brugge en terug. "Het is tijd om met pensioen te gaan", lacht Christian, die de Lamme Goedzak met pijn in het hart overlaat. "De boot staat nu bijna twee maanden te koop en in die tijd kreeg ik toch wel al verscheidene telefoontjes. Al moet er natuurlijk wel de juiste prijs voor betaald worden. Hoeveel die is? Dat zeg ik liever niet zo open en bloot", knipoogt Claeys. Doorheen de jaren bleef de populariteit van de Lamme Goedzak stijgen. De jongste jaren namen ook heel wat fietsers de tijd voor een welverdiende tussenstop tijdens hun tocht. Aan boord is plaats voor 170 passagiers mét aangepaste bar en terras.


"Wie de boot koopt, zal het zich zeker niet beklagen. Het is een fantastische werkomgeving", aldus Claeys. Belangrijk: bij overname wordt ook de vergunning overgedragen om te mógen varen. (MMB)

Lees meer