Pim Meiresone aan het werk in zijn keuken.
Foto Proot Pim Meiresone aan het werk in zijn keuken.

Pim (16) kokkerelt mee in De Lamme Goedzak

In De Lamme Goedzak staat wellicht de jongste chef van Damme achter het fornuis. De 16-jarige Pim Meiresone kokkerelt er samen met zijn papa Steven.

Pim volgt de opleiding 'Restaurant en Keuken' in de Brugse hotel- en toerismeschool Spermalie. Vorig jaar behaalde hij samen met Bjarne Vermeersch zilver op de prestigieuze 'Proefmij'-kookwedstrijd.

François Geurds

"De wedstrijd bracht hem in contact met de Nederlandse sterrenchef François Geurds. Pim gaat tijdens vakanties en weekends geregeld naar Rotterdam om de chef bij te staan langs de warme kant", vertelt mama Ann Verté. "Zowel papa als ik maken dingen klaar", vertelt Pim. "Voor mij is dit een goeie leerschool. We hebben dezelfde smaak qua eten. Binnenkort ga ik ook op stage bij tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Nederland. Bij François Geurds heb ik al heel veel opgestoken: van dresseren tot smaken. Ook leerde ik daar het verhaal achter de producten. Als mijn ouders hier ooit stoppen, dan wil ik de zaak zeker verderzetten. De verfijnde klassieke keuken is helemaal mijn ding. We maken alles zelf: van de sausen tot het ijs. Ik droom ervan om van dit restaurant ooit een sterrenzaak te maken", zegt Pim. (KPK)

Lees meer