Seniorenvereniging Neos houdt een crisisvergadering over de datum van hun maatjesfestijn.
Foto Benny Proot Seniorenvereniging Neos houdt een crisisvergadering over de datum van hun maatjesfestijn.

"Rampzalig dat maatjes te laat zijn"

VERENIGING NEOS MOET NIEUWE DATUM VOOR FESTIJN VASTLEGGEN

Seniorenvereniging Neos De Panne had de affiches voor hun maatjesfestijn al opgehangen en de flyers al uitgedeeld, toen ze gisteren vernam dat de aankomst van de maatjes werd uitgesteld. De visjes worden pas op 17 juni geleverd, waardoor het geplande feest op 11 juni niet kan doorgaan. "Een ramp", zucht secretaresse Gemma Dubois.

Het was gisterochtend even schrikken bij de senioren van Neos De Panne. Voorzitter Jan Claes kreeg om 8 uur telefoon van de leverancier uit Zeebrugge dat de nieuwe maatjes pas op 17 juni zullen arriveren. Reden van het uitstel: de haringen zijn nog niet vet genoeg. "Een ramp", reageert secretaresse Gemma Dubois. "Van 15 tot en met 19 juni zijn we met Neos op reis naar de Elzas, dan kunnen we dus ook niets organiseren. We kunnen die reis onmogelijk een week voor het vertrek annuleren."

Crisisoverleg

Onmiddellijk riep Jan Claes zijn bestuur bijeen bij hem thuis voor een crisisoverleg. Bij een glaasje rode wijn kwam het gezelschap overeen om hun maatjesfestijn op 20 juni om 18 uur te plannen. "Iedereen is dan welkom in plaats van op 11 juni. Hopelijk kan de muzikant Bert Ostyn zich op 20 juni ook vrijmaken. De toegang blijft in elk geval gratis. We zullen duizend maatjes in voorraad hebben. Vorig jaar kwamen meer dan vierhonderd mensen mee smullen", zegt Jan.

Extra stress

Dat de maatjes later dan gepland aankomen uit Nederland, geeft Neos extra stress. "In 2013 hebben we het ook al eens meegemaakt. Toen hebben we onze datum twee weken moeten opschuiven. Nu konden we niet vroeger dan het op 20 juni te zetten. Dan pas is de zaal De Boare vrij. Drie bestuursleden en twee medewerkers die meehelpen aan het festijn komen ook pas 19 juni 's avonds terug van de Neosreis naar de Elzas", laat Jan nog weten. "We hebben ondertussen 2.000 flyers in de bussen gestopt, 100 kleine affiches en 50 grote affiches uitgedeeld. Dat drukwerk is verloren, maar was gelukkig gesponsord. We zullen op de grote affiches nog een band plakken met de nieuwe datum." Ondanks de tegenslag geven de senioren niet op. "We hebben ons festijn in vijf jaar tijd al twee keer moeten verschuiven, maar we blijven ons evenement wel organiseren met de nieuwe maatjes. We verliezen nooit de moed", zucht het bestuur strijdvaardig.


Het maatjesfestijn vindt op zaterdag 20 juni vanaf 18 uur plaats in De Boare. De toegang is gratis. Info: 058/59.3677 of gemma.dubois@telenet.be.

Lees meer