Nood aan bredere voetpaden... zonder hondenpoep

De voetpaden in De Panne zijn niet altijd even vlot begaanbaar en hondenpoep is erg storend. Dat zijn de twee belangrijkste bevindingen die een werkgroep binnen de seniorenraad De Panne deed na een grondig onderzoek van heel wat voetpaden in de kustgemeente.

"We namen ongeveer twintig straten en pleinen in De Panne en Adinkerke onder de loep", licht Jan Claes van de seniorenraad toe. "Bij openbare werken is de doorgang niet altijd verzekerd en soms staan de tijdelijke verkeersborden in het midden van het voetpad. Het zijn vaak kleine zaken maar wel met grote gevolgen voor mensen die minder goed te been zijn. Dat geldt trouwens niet enkel voor senioren maar ook voor andere mensen in een rolstoel of gezinnen met kinderwagens."


"Een andere knelpunt is het gebrek aan voldoende fietsenstallingen in het centrum van De Panne. Hondenpoep vonden we overal. In de Dumontwijk in De Panne zijn er helemaal geen voetpaden en het betonnen pad naar Frankrijk is slecht begaanbaar door zandophoping. De Zeedijk is gevaarlijk door de go-carts en skaters die tussen de voetgangers rijden. Ook bij dienstencentrum De Boare kan het veiliger. De tegels in de vernieuwde Zeelaan zijn te glad."


De gemeente is dankbaar voor het onderzoek van de senioren. "Hondenpoep pakken de gas-ambtenaren prioritair aan", weet burgemeester Ann Vanheste (DAS). Schepen van Openbare Werken Johan Blieck (CD&Vplus) vult aan: "We zullen beter nadenken over de plaatsing van tijdelijke verkeersborden. Bij de heraanleg van straten en pleinen letten we extra op het gebruiksvriendelijk materiaal." (GUS)

Lees meer