Bertrand en Marthe met hun zoontje Dax.
Anthony Statius Bertrand en Marthe met hun zoontje Dax.

Dax is eerste kerstkindje in Deinze

In het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze werd dinsdag een kerstkindje geboren. Dax Hallyn zag om 1.07 uur ‘s nachts uur het levenslicht en is de eerste spruit van het Gentse koppel Bertrand Hallyn en Marthe Birlouet.

“U heeft geluk meneer, het mooiste kindje ter wereld is hier geboren.” Enkel liefde en vreugde bij de familie Hallyn in de ziekenhuiskamer in Deinze. Maandagnamiddag arriveerde de van Deinze afkomstige Marthe Birlouet in het Sint-Vincentiusziekenhuis en om 1.07 uur dinsdagochtend werd zij de trotse mama van Dax. Papa Bertrand, die maandag aan het werk was in Beobank in Etterbeek, nam twee treinen en een auto om zo snel mogelijk bij zijn gezin te zijn.

“De bevalling was uitgerekend op 30 december, maar we zijn blij dat Dax er nu al is. Een kerstkindje blijft toch iets speciaals”, zegt mama Marthe. “Het kerstdiner is in de koelkast blijven staan, maar mijn ouders zullen dit meebrengen naar hier, zodat we er toch nog van kunnen genieten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer